kamilm123 Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 Witam. Moje wtyczki od cewek są już połamane i w dodatku gdy spalił mi się bezpiecznik nr 29 zobaczyłem, że przy jednej wtyczce są przypalone kable i pęknięta izolacja (załączam zdjęcie). Zakupiłem kawałek wiązki z nowymi wtyczkami i teraz pytanie. Jak obetnę starą wiązkę to jak połączyć te kable, żeby to miało ręce i nogi? Lutować te przewody czy jakieś złączki zastosować i zabezpieczyć rurkami termokurczliwymi i taśmą parcianą? Czy przełożyć tylko wtyczki a tą jedną felerną odciąć i zarobić od nowa? Jak nazywają się piny potrzebne to zaciśnięciach na przewodach i czym to zaciskać?
szpakuziom Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 Lepiej będzie to zarobić na nowo. można kupić wtyczki cewek z konektorami https://sidmotorsport.pl/de/s/1038-wtyczka-cewki-tfsi-fsi-.html i zaciskarka do tego
kamilm123 Opublikowano 13 Października 2020 Autor Opublikowano 13 Października 2020 Mam takie coś. Tu wtyczki są w stanie idealnym. Nie chce kupować nowych. Chodzi mi czym połączyć tą wiązkę z moją, czy lutować, czy na jakichś złączkach?
R4xx Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 8 minut temu, kamilm123 napisał: Mam takie coś. Tu wtyczki są w stanie idealnym. Nie chce kupować nowych. Chodzi mi czym połączyć tą wiązkę z moją, czy lutować, czy na jakichś złączkach? Lutuj śmiało tylko zrób to dobrze. Dodatkowo podpowiem, że dobrze jest każdy przewód lutować na innej długości, żeby w pewnym miejscu nie wyszedł nam jeden wielki bąbel.
kamilm123 Opublikowano 22 Października 2020 Autor Opublikowano 22 Października 2020 Ok. zrobione. Wymiana przebiegła pomyślnie. Dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi