Laura19 Opublikowano 15 Października 2020 Opublikowano 15 Października 2020 witam, pomóżcie proszę. Co to za kontrolka. Przejrzałam wszystkie i nie ma nigdzie identycznej.
Muskel1 Opublikowano 15 Października 2020 Opublikowano 15 Października 2020 Musisz podpiąć pod komputer i zobaczyć w blokach pomiarowych czy zapchało sadzą czy popiołem. Jeżeli sadzą można spróbować wzbudzić regeneracje filtra cząstek stałych by wypalił sadzę. Jeżeli to popiół to filtr nadaje się do czyszczenia lub wymiany.(wymiana jest dużo droższa niż czyszczenie). Jeżeli przebieg który widać na zdjęciu jest rzeczywisty, to jest duża szansa, że to tylko sadza. 1
Laura19 Opublikowano 15 Października 2020 Autor Opublikowano 15 Października 2020 5 minut temu, Muskel1 napisał: Musisz podpiąć pod komputer i zobaczyć w blokach pomiarowych czy zapchało sadzą czy popiołem. Jeżeli sadzą można spróbować wzbudzić regeneracje filtra cząstek stałych by wypalił sadzę. Jeżeli to popiół to filtr nadaje się do czyszczenia lub wymiany.(wymiana jest dużo droższa niż czyszczenie). Jeżeli przebieg który widać na zdjęciu jest rzeczywisty, to jest duża szansa, że to tylko sadza. Wielkie dzięki
Laura19 Opublikowano 15 Października 2020 Autor Opublikowano 15 Października 2020 25 minut temu, pila24 napisał: Dzięki
RALF76 Opublikowano 15 Października 2020 Opublikowano 15 Października 2020 jakiego to auta dotyczy a4 b8 czy b7? jaki silnik? na zdjęciu jest b7 1
Laura19 Opublikowano 15 Października 2020 Autor Opublikowano 15 Października 2020 3 minuty temu, RALF76 napisał: jakiego to auta dotyczy a4 b8 czy b7? jaki silnik? na zdjęciu jest b7 1.9tdi, b7
RALF76 Opublikowano 15 Października 2020 Opublikowano 15 Października 2020 nie wszystkie b7 miały dpf, prawdopodobnie jest z końca lat produkcji (uzupełnij profil będzie łatwiej ) zrób jak koledzy piszą, po pierwsze podpiąć pod kompa i sprawdzić błędy - kontrolka wskazuje na problem dpf (przyczyn wiele od całkowitego zabicia po uszkodzone czujniki - komp powinien pokazać)
Rekomendowane odpowiedzi