Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon świeci za wysoko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu borykam się z problemem prawej lampy, która świeci o wiele za wysoko (w niebo). Ustawiałem już ją najniżej jak się da poprzez regulacje manualną ale bez skutku. Jadąc za jakimś autem świecę mu centralnie w wsteczne lusterko jak i po budynkach (czasem z odległości 20m nawet na 3 piętro bloku mieszkalnego). Jest ktoś w stanie mi pomóc? Miał ktoś już tak? 

Opublikowano

Błędu nie wywala żadnego? Silniczek sprawny? Zaglądałeś do środka czy zaczep nie zerwany, wprowadzałeś vagiem lampy w tryb regulacji? 

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, kamil-vag napisał:

Błędu nie wywala żadnego? Silniczek sprawny? Zaglądałeś do środka czy zaczep nie zerwany, wprowadzałeś vagiem lampy w tryb regulacji? 

Żadnego błędu nie ma, silniczek sprawny bo sam reguluje lampy góra dół, w środku też nie nie jest zerwane, a vaga niestety nie mam Ale dzisiaj się podłączę i jeszcze raz spróbuje wyregulowac 

Opublikowano

Nagle ci się to stało, czy tak kupiłeś auta, albo coś kombinowałeś z lampami?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, dayd_4 napisał:

Nagle ci się to stało, czy tak kupiłeś auta, albo coś kombinowałeś z lampami?

Powiem Ci że nawet nie wiem, ale raczej nie kupiłem takiej bo przez dłuższy czas dobrze świeciła 

Opublikowano

Demontaż lampy to jakieś 15min roboty, na stół, otworzyć dekiel i sprawdzic co się dzieje w lampie, czy nie zerwany górny zaczep, czy regulacja działa poprawnie itd... jak nie stwierdzisz uszkodzenia to sprawdz jeszcze czy siedzą ori soczewki, może ktoś dokładał inne i jest źle ustawiona na adapterze czy coś podobnego... 

No i podstawa VAG i ustawienie lamp w tryb regulacji...

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, kamil-vag napisał:

Demontaż lampy to jakieś 15min roboty, na stół, otworzyć dekiel i sprawdzic co się dzieje w lampie, czy nie zerwany górny zaczep, czy regulacja działa poprawnie itd... jak nie stwierdzisz uszkodzenia to sprawdz jeszcze czy siedzą ori soczewki, może ktoś dokładał inne i jest źle ustawiona na adapterze czy coś podobnego... 

No i podstawa VAG i ustawienie lamp w tryb regulacji...

No właśnie do vaga nie mam dostępu, ale do delphi już tak, jutro będę próbować wejść w tryb regulacji i zobaczę, lampe już nie raz rozbieralem, wyciągnąłem silniczek bo chciałem go sprawdzić, ale wszystko wyglądało dobrze. 

Opublikowano
  • Autor

Dobra problem rozwiązany, podczas autopoziomowania lamp wyjąłem bezpiecznik i lampy zostały w dolnej pozycji 

Opublikowano

To nie jest rozwiązanie problemu. Nie dostaniesz przeglądu z niedziałającym samopoziomem. 

Opublikowano
  • Autor
26 minut temu, Muskel1 napisał:

To nie jest rozwiązanie problemu. Nie dostaniesz przeglądu z niedziałającym samopoziomem. 

Pewnie I tak, ale w tym momencie nie jestem w stanie ogarnąć tego, próbowałem wszystkiego I nic nie pomaga 

Opublikowano
9 godzin temu, Majki2K napisał:

Pewnie I tak, ale w tym momencie nie jestem w stanie ogarnąć tego, próbowałem wszystkiego I nic nie pomaga 

Musisz zrobić test w sterowniku zasięgu świateł i zobaczysz czy się poziomuje właściwie jedna i druga lampa. Możliwe jest ze sterownik zasięgu się wykrzaczył,taką ma konstrukcje iż z czasem może zacząć źle funkcjonować. Dać elektronikowi by zlutował miejsca styku obu płytek sterownika . U mnie po takim wysypaniu się sterownika jedna z lamp poziomowała się tylko czasami ,błędów nie było.

20200428_210201.jpg

20200428_210135.jpg

Edytowane przez pila24

Opublikowano

No dokładnie zacząć trzeba od vcdsa, test, próba adaptacji itd...