Jump to content
IGNORED

Car Play/Android Auto

gurales

Recommended Posts

Cześć, chciałbym w swojej a4 b9 używać Android Auto do navi, muzyki etc.. Problem w tym, że mam biedną wersję. W podłokietniku mam usb charge only, w schowku Audi multimedia z 1 slotem sd i mały ekran. Trochę wyczytałem, że muszę zmienić na 2x usb w podłokietniku i 2x slot sd w schowku. 

Jeśli chodzi o moduł 2x usb to numer części to 8W0035736? Problem mam z Audi Multimedia bo są numery tej częśći np. 8W0035192, 8W0035192G, 8W0035193B, 8W0035192B. Pytanie, który będzie odpowiedni do mojego auta? Okablowanie też musi być inne? Mały ekran chyba może zostać, z tego co wyczytałem. Z góry dzięki za pomoc.

Jakby co zapraszam na montaz  :hi:

Wysyłkowo tez odblokowujemy, wystarczy nam przesłac czytnik ze schowka paszaera

Jeśli nie masz nawigacji i multimedia z jedną kartą SD to fabryczny carplay / androidauto nie ruszy. W tej sytuacji lepiej i szybciej będzie dołożyć zewnętrzny sterownik do tych funkcji, który będzie działać lepiej niż fabryczne rozwiązanie.

11 godzin temu, shaqal napisał:

W tej sytuacji lepiej i szybciej będzie dołożyć zewnętrzny sterownik do tych funkcji, który będzie działać lepiej niż fabryczne

Masz o tym jakąś wiedzę ??? Wiesz może gdzie takie coś można dostać , zrobić ? .  Potrzebuje  do VW Touarega . 

W dniu 24.11.2020 o 16:23, wrclaguna napisał:

Jakby co zapraszam na montaz  :hi:

Wysyłkowo tez odblokowujemy, wystarczy nam przesłac czytnik ze schowka paszaera

można zrobić CarPlay bezprzewodowo, czy tylko poprzez wymianę modułu na podwójne usb?

mam Navi plus i czytnik na dwie karty SD plus sim. Jak to się ma do samochodu na gwarancji?

A5 2019

5 godzin temu, wrclaguna napisał:

bezprzewodowo ori nie zrobi

czyli wymiana na 2 usb?, napisz tu lub na priv jakie koszty...

8 godzin temu, lukiluk napisał:

czyli wymiana na 2 usb?, napisz tu lub na priv jakie koszty...

Ilość gniazd usb nie ma związku z działaniem carplay.

Godzinę temu, shaqal napisał:

Ilość gniazd usb nie ma związku z działaniem carplay.

tylko w module z jednym gniazdem jest usb charge only...

17 minut temu, lukiluk napisał:

tylko w module z jednym gniazdem jest usb charge only...

Są też pojedyncze gniazda usb. Jeśli masz charge only to musisz wymienić gniazdo dla przewodowego i bezprzewodowego carplaya.

Podobno w lutym 2021 rusza w Polsce opcja funkcje na żądanie,  napewno dla A4 polift będzie można dokupić online android auto, jeśli ma się mmi navigation plus z mmi touch, i oczywiście Audi connect.

10 godzin temu, matbruk napisał:

Podobno w lutym 2021 rusza w Polsce opcja funkcje na żądanie,  napewno dla A4 polift będzie można dokupić online android auto, jeśli ma się mmi navigation plus z mmi touch, i oczywiście Audi connect.

Ciekawe, będę śledził.

"W lutym 2021 r. rusza w Polsce program Audi „funkcje na żądanie”. To możliwość aktywowania różnych funkcji samochodu już po wyjeździe z salonu sprzedaży. Dla użytkowników nowych modeli A4, A5, A6, A7, Q5, Q7 i Q8 (produkcja od połowy 2020 roku) oznacza to tyle, że kupili auta z dość bogatym wyposażeniem, którego część pozostaje wyłączona do czasu wykupienia stosownego abonamentu."

wychodzi na to, że dotyczyć to będzie aut wyprodukowanych od połowy 2020...

Ja mam auto z 11.2019, poliftowe A4, i w instrukcji obsługi jest rubryka, funkcje na żądanie,  wydaje mi się że to będzie dotyczyć wszystkich modeli poliftowych z nowym softem. 

Witam, takie pytanko: jakiej aplikacji poza Android Auto od Google używacie? Mam teraz w/w apke, ale nie mogę tam dodać Whatsapp czy Messenger. Mam tylko Mapy, Kalendarz, Wiadomości (te od Google), Podcasty. Jest w ogóle możliwość wrzucenia tam Whatsapp, tak żeby czytać wiadomości na ekranie?

Witam,

Niedawno zakupiłem B9 z 2017r i chciałbym mieć Android auto. Mam w schowku 2xSD + SIM oraz AUX i USB charge only w podłokietniku. Co muszę zrobić żeby cieszyć się z Android auto (głównie chodzi o mapy Google)?

U mnie w aplikacji my Audi pojawiła się zakladka funkcje na żądanie, ale niestety jak chce włączyć to wyskakuje error, błąd servera, niemam jak sprawdzić jakie funkcje mogę aktywować, chyba jest to błąd po stronie serwera Audi. ma ktos? Działa? 

Witam mam audi a4 b9 avant z 2017 roku chciałbym dołożyć do niego androidauto, usb w podłokietnik (mam charge only) oraz kamera cofania. Zna ktoś jakiegoś speca w małopolska lub okolicach który to robi i za się na tym? 

Jak by ktoś szukał kogoś do montażu 2xusb I aktywacji Audi Smartphone Interface to zapraszam. W przedlift jest też opcja zrobienia bezprzewodowego AndroidAuto CarPlay 20210825_135108.thumb.jpg.61f077c114c89f5205919da5b8e3c0ec.jpg

W dniu 25.04.2021 o 11:58, gibondarek napisał:

Witam,

Niedawno zakupiłem B9 z 2017r i chciałbym mieć Android auto. Mam w schowku 2xSD + SIM oraz AUX i USB charge only w podłokietniku. Co muszę zrobić żeby cieszyć się z Android auto (głównie chodzi o mapy Google)?

Cześć, jestem w identycznej sytuacji, kilka miesięcy temu kupiłem B9 i również nieco doskwiera mi brak smartphone interface. Znalazłem zestaw oznaczony jako 8W0051472 i zastanawiam się czy jego zakup jest rozwiązaniem? Ktoś już może ma ten temat rozpoznany? Nie wiem czy ten zestaw zawiera wszystko co jest potrzebne oraz czy można to samodzielnie zainstalować, nie rozbierając przy tym połowy samochodu? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki :-)

Szanowni Grupowicze, uprzedzając pewne fakty, proszę Was o informację:

1) Czym różnią się złącza o numerach 4M0035736A od 8W0035736 ?

2) Innymi słowy, które z gniazd, a może oba nadają się do uruchomienia AA ?

Dedykowane do / Audi A4 B9 / 2019 / przedlift / 20 TDI

8W0 jest z A4, 4M0 jest z Q7.

5 minut temu, Muskel1 napisał:

8W0 jest z A4, 4M0 jest z Q7.

A to "skąd jest" determinuje "gdzie może trafić" - innymi słowy czy ten z Q7 może trafić do mojego A4 ?

Możliwe ale nie na 100% 

Wolałbym założyć 8W0

Witam,

w moim A5 F5 jest CP i AA, ale niestety kablowo. Mam nawigację i jednostkę z wejściem na 2 karty SD i SIM, a w podłokietniku 1xUSB i AUX. 

Czy ma ktoś wiedzę czy w przedliftowym A5 F5, (które pewnie jest analogiczne do A4 B9 przed liftem) jest możliwa aktywacja Carplay i Android Auto bezprzewodowo? A jakby jeszcze doposażyć go w ładowarkę bezprzewodową to już w ogóle bajka.

Pytam o rozwiązanie bazujące na oryginalnych częściach.

W dniu 26.06.2022 o 08:36, michal9200 napisał(a):

Jak by ktoś szukał kogoś do montażu 2xusb I aktywacji Audi Smartphone Interface to zapraszam. W przedlift jest też opcja zrobienia bezprzewodowego AndroidAuto CarPlay 20210825_135108.thumb.jpg.61f077c114c89f5205919da5b8e3c0ec.jpg

Witam,

Mam już u siebie fabrycznie 2xUSB i 1x AUX w "przedlifcie" jak ogarnąć teraz bezprzewodowe połączenie z Car PLAY ? Po kablu działa fajnie i normalnie no ale to po kablu ... 

JAkieś pomysły ?

Jeśli chodzi o bezprzewodowe AA to poczytaj o AAWireless, mam i działa bezproblemowo, wcześniej próbowałem Carlinkit 4 i nie działał.

W dniu 12.12.2022 o 00:13, MiruK napisał(a):

Jeśli chodzi o bezprzewodowe AA to poczytaj o AAWireless, mam i działa bezproblemowo, wcześniej próbowałem Carlinkit 4 i nie działał.

Super, dziękuję !!!