Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BlAcK ArRoW | 3.0 TDI V6 245kM | S-line | S-tronic | Quattro | Brakes 356/330 | Limousine by Grem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
27 minut temu, Rob@k napisał:

Kurde szkoda bo felga fajna

No właśnie mega, jeszcze jak koleś zapewniał, że wejdą, bo on je miał na C7 to już je widziałem u siebie. Lecą na sprzedaż. Jak by ktoś był zainteresowany to pisać! ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Koła udało się sprzedać i jeszcze na nich zyskać ?

Jedna dobra wiadomość, bo niestety zaraz po nowym roku auto opadło na pneumatyce. Cały przód był dosłownie, nie wiem 3cm od ziemi... ??

Auto odprowadziłem do mechanika z nadzieją, że to jakiś czujnik lub coś podobnego. Liczyłem na to, gdyż nie raz wyskakiwała kontrolka od zawieszenia i gasła (było to zwykle podczas dni deszczowych). Auto stało ponad DWA I PÓŁ TYGODNIA. Mechanicy rozkręcili całą pneumatykę i weryfikowali wszystko (amorki, miechy, kompresor, czujniki itp.). Jak na złość nic nie znajdywali, a ja telefonując co drugi dzień słyszałem tylko "diagnozujemy"... ? 

Po około dwóch tygodniach dostaje telefon, że wszystkie amortyzatory i miechy są sprawne, a winowajcą okazał się blok zaworowy ? nie pompowało tyle ciśnienia ile trzeba po stronie tylnej prawej...

I tak oto stałem się lżejszy o 500 zł + robociznę (która kosztowała więcej niż część ?).

Obecnie auto śmiga dalej, jak należy ? oraz szukam kół 19/20" na lato, gdy ktoś coś miał to dawać znaka ? 

Opublikowano

Dobrze, że ogarnięte:thumbup:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Biednemu wiatr zawsze wieje w oczy ?

Długo się nie cieszyłem pneumatyką, a tu po paru dniach kolejne problemy... ? Zapaliła się choinka żółtych ikon, wszystko padło mimo, że można było jeździć... Po błędach wyszło, że to czujnik ABS w lewym przednim kole. Mechanicy rozbierali i sprawdzali, ale podobno wszystko było ok, więc skasowali błędy i jazda... Po 3 dniach znów to samo, ale tym razem kazałem im już wymienić owy czujnik! ? Dzisiaj auto odebrałem i się okaże, jeśli się uspokoi to było to!

Z lepszych wiadomości zakupiłem letnie koła 19", ORI pompei 8.5J ET43. Odnowione profesjonalnie w kolorze shadow chrome ?? Zostały mi dystanse 13mm z poprzednich kół, więc wlecą i one. Szukałem kół dosyć długo, bo od grudnia i ciągle coś nie pasowało, a jak były super 20" to szły dosłownie w dzień. Trafiły się te 19", więc szybko telefon i jazda.

Ładniejsze i lepsze foty wstawię w weekend, tutaj takie na szybko ?

IMG20220205175927.jpg

Opublikowano

Znaleźć teraz ładne kółka to wyzwanie i nie wyrzucić miliona monet :lol:

Edytowane przez Rob@k

Opublikowano

wzór fajny, w 20 calach zrobiłby robotę 

Opublikowano
  • Autor

Był jeden dzień 9.5J Ori i niestety, ale pojawił się na tygodniu i znikł tak szybko, jak szybko się pojawił ?

Opublikowano
15 godzin temu, Gremlin0209 napisał:

Był jeden dzień 9.5J Ori i niestety, ale pojawił się na tygodniu i znikł tak szybko, jak szybko się pojawił ?

Mogłeś pisać ,coś by się ogarnęło :wink:

Szkoda ze Pompei nie w rozmiarze 20 bo do c7 moim zdaniem 19 cali trochę małe. 

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, WojtekA6C7 napisał:

Mogłeś pisać ,coś by się ogarnęło :wink:

Szkoda ze Pompei nie w rozmiarze 20 bo do c7 moim zdaniem 19 cali trochę małe. 

Szukałem długo 20" i nic... Budżet też był ograniczony, nie chciałem miliona monet wydawać na koła.

Opublikowano
1 godzinę temu, Gremlin0209 napisał:

Szukałem długo 20" i nic... Budżet też był ograniczony, nie chciałem miliona monet wydawać na koła.

Koło ważna sprawa w aucie :decayed:

Look+ 10:grin:

Opublikowano
  • Autor

Opony z 2016 roku, rewelacji nie ma, ale jeden sezon na pewno wytrzymają, może dwa, jak się nie zetrą szybko ?

IMG20220212123120.jpg

IMG20220212123154.jpg

IMG20220212123210.jpg

IMG20220212123306.jpg

IMG20220212123330.jpg

Opublikowano

Siema,felga srednia do tej ""dużej budy""C7 to już nadwozie bardziej nowoczesne,ta felga robi robotę ale w b6,B7, no ale rozumiem budżetu się nie przeskoczy,furka na plus ,też powoli zaczynam się rozglądać za taką.. pozdr

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, pralinen napisał:

Siema,felga srednia do tej ""dużej budy""C7 to już nadwozie bardziej nowoczesne,ta felga robi robotę ale w b6,B7, no ale rozumiem budżetu się nie przeskoczy,furka na plus ,też powoli zaczynam się rozglądać za taką.. pozdr

No niestety, przeglądałem koła grubo ponad 2 miesiące i te wydały się najbardziej odpowiednie w tym budżecie. Tym bardziej mnie przekonały tym, że są po renowacji i opony być może na dwa sezony starczą ?

Były inne wzory, ale co z tego? Nie dość, że ponad budżet, to jeszcze albo felgi do renowacji albo opony szrot, czyli kolejne min 1000 zł do wydania...

Opublikowano

Też mam u siebie problemy żeby znależć wymarzone koła :D Ja u siebie jeszcze musze pokombinować z opuszczaniem zawieszenia i zobacze na ile moge sobie pozwolic ;)

Sztos furka!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie :hi:

Po perypetiach związanych z pneumatyką i czujnikiem ABS przyszedł czas się trochę odprężyć w kanale garażu ?

Wczoraj przyszła pora na kolejną wymianę oleju i filtrów. Auto przejechało 12 tys km od wymiany, więc akurat. Silnik pracował już inaczej na zużytym oleju. Po wymianie od razu, jakby lepsza i cichsza praca ? Obecny przebieg to 261 tys km.

IMG20220402133155.thumb.jpg.5f2a7278a445ee82f04c9cbfda573f66.jpg

W tamtym tygodniu też wpadły już letnie kapcie na autko. Nie powiem, ale mimo posiadania Q to w ten weekend ciężko było z samego rana. Opony letnie miałem wrażenie, że nie mają w ogóle bieżnika. Trzeba było się pilnować i to bardzo, można było przestrzelić kilka krzyżówek. 

IMG20220328145826.thumb.jpg.81b8291ebd70d9346780c8ccf1900045.jpgIMG20220328145838.thumb.jpg.c8716f06c3b0b3f40af1f0f082ab61b7.jpg

Póki co tyle. Aha... Uzupełniłem drugi post z datami i przebiegiem auto co zostało do tej pory wymienione lub naprawione.

See You! ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Cześć :hi:

Od jakiegoś czasu borykałem się z bardzo dziwnym dźwiękiem pod maską. Szuranie, jakby coś się chciało zablokować, ale szło dalej. Auto oddałem w tamtym tygodniu do mechanika, bo dźwięk się tak nasilił, że strach było tego już słuchać. Myślałem, że zaraz się coś rozleci. ?

Jedni stawiali na rozrząd (mało prawdopodobne, bo był wymieniony 30 tys. temu), drudzy na rozlatującą się głowice Xd ? Podziękowałem tym Panom mechanikom i poczekałem na termin, gdzie indziej.

Więc przy przebiegu 266 tys. km zostały wymieniony 3 małe rolki, podobno wydawały dziwne dźwięki kręcąc ręką, ale... Głównym winowajcą okazał się być ALTERNATOR, który był już w stanie agonalnym. Został zregenerowany cały i teraz pod maską cisza, aż chce się słuchać, jak V6 chodzi ??

Opublikowano

Sprzęgiełko się rozsypało???

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, Adam87 napisał:

Sprzęgiełko się rozsypało???

Nie dopytywałem się, Erwin zlecił kompletną regenerację i ma być dobrze ?

Opublikowano
13 minut temu, Gremlin0209 napisał:

Nie dopytywałem się, Erwin zlecił kompletną regenerację i ma być dobrze ?

I będzie dobrze:paker:

Najważniejsze, że problem znaleziony i zlikwidowany:thumbup:

Opublikowano

Mam prośbę, zrób dokładne zdjęcie kierownicy i wrzuć mi na priv