michcio1985 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Panowie spotkał się ktoś z was z czymś takim? Akumulator w bagażniku ma 13,2V ładowania, zaś mierzenie na alternatorze daje idealne 14,6 nawet pod dużym obciążeniem. Wiem że to słaby styk gdzieś w okablowaniu , pytam bo może jest to znany problem modelu i ktoś konkretnie wskaże miejsce.
Dev Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 6 godzin temu, michcio1985 napisał: Panowie spotkał się ktoś z was z czymś takim? Akumulator w bagażniku ma 13,2V ładowania, zaś mierzenie na alternatorze daje idealne 14,6 nawet pod dużym obciążeniem. Wiem że to słaby styk gdzieś w okablowaniu , pytam bo może jest to znany problem modelu i ktoś konkretnie wskaże miejsce. Kabel plusowy przy rozruszniku
michcio1985 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2021 Już wszystko wiem, tak jak piszesz jest to wina kabla.
tatra-mario Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 A jaki patent macie na rozwiązanie tego problemu poza wymiana na oryginalny ?
Muskel1 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 25 minut temu, tatra-mario napisał: A jaki patent macie na rozwiązanie tego problemu poza wymiana na oryginalny ? Nie ma innego patentu. Kabel musi być wymieniony i punkty mocowania muszą mieć dobry styk.
Dev Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 9 godzin temu, tatra-mario napisał: A jaki patent macie na rozwiązanie tego problemu poza wymiana na oryginalny ? Zrobic sobie samemu
Muskel1 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Tyle, że jak źle końcówki zaciśnie to spawarkę zrobi z kabla
Dev Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 (edytowane) Godzinę temu, Muskel1 napisał: Tyle, że jak źle końcówki zaciśnie to spawarkę zrobi z kabla ścisnie sobie imadłem, albo prasą Edytowane 29 Stycznia 2021 przez Dev
Muskel1 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 23 minuty temu, Dev napisał: ścisnie sobie imadłem, albo prasą No musi być porządnie zaciśnięte.
tatra-mario Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Nowe przewody zaciskam w hurtowni a gdy trzeba biorę od nich praskę i na ,,pacjencie'' zaciskam w warsztacie. Aktualnie poszukuję tego oczka jak na oryginalnym przewodzie przy rozruszniku. Jak nie znajdę w najbliższym czasie zakuję na dwóch kątowych.
Rekomendowane odpowiedzi