adrianekxxxx Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Witam, posiadam audi a4 b5 z silnikiem 1.9 tdi 110km (afn) a także posiadam A3 8l 1.9 tdi 90km (Agr) po kolizji i moje pytanie sporwadza się do tego czy wtryski z a3 będą pasować do A4 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hezen Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Pasować bedą ale afn ma wieksze wtryski (średnice otworów w rozpylaczach) od kazdego 90 konnego silnika. Afn bedzie słabszy ale to skorygować będzie mozna dawką paliwa przestawiajac nastawnik pompy. Nie jestem pewnien ale te wtryski od 90km maja chyba ustawione inne ciśnienia i po założeniu do afn bedzesz musial sprawdzic kąt wtrysku bo może sie zmienić. Dlaczego chcesz zmienić wtryski? Edytowane 23 Stycznia 2021 przez Hezen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianekxxxx Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 W dniu 23.01.2021 o 23:46, Hezen napisał: Pasować bedą ale afn ma wieksze wtryski (średnice otworów w rozpylaczach) od kazdego 90 konnego silnika. Afn bedzie słabszy ale to skorygować będzie mozna dawką paliwa przestawiajac nastawnik pompy. Nie jestem pewnien ale te wtryski od 90km maja chyba ustawione inne ciśnienia i po założeniu do afn bedzesz musial sprawdzic kąt wtrysku bo może sie zmienić. Dlaczego chcesz zmienić wtryski? wtryski zmieniłem i czuć różnice ponieważ w a4 miały około 471tys. A w a3 miały 278tys. dodam do tego ze a4 ma chipa na 140km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi