Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o analize logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

bardzo proszę o pomoc w zanalizowaniu logów, raz mi złapał notlaufa. Poza tym pali litr więcej niż zwykle, ale to może być problem z niedogrzewaniem się silnika, bo ostatnio długo mi się grzeje i chyba hamulce z tyłu mi lekko trzymają, ale do tego jeszcze nie doszedłem.

Dynamiczne 03:

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum

Dynamiczne 03 + 08:

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum

Dynamiczne 11:

VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

Opublikowano

Masz jakiegoś wirusa? Coś z turbem było robione?

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Langista napisał:

Masz jakiegoś wirusa? Coś z turbem było robione?

Od kiedy mam to auto nic z turbem nie było robione, nie mam żadnego programu.

Opublikowano

Zdejmij wąż z intercoolera prowadzący do turbiny i sprawdź jaki luz ma wirnik turbiny.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Langista napisał:

Zdejmij wąż z intercoolera prowadzący do turbiny i sprawdź jaki luz ma wirnik turbiny.

Dlaczego podejrzewasz, że mam turbo do roboty? Możesz wyjaśnić?

Opublikowano

Może brać już więcej oleju, przez co zmienna geometria coraz to bardziej się zasyfia. W logach ewidentnie widać przeładowanie i to spore. Dolot szczelny? może przy mrozach gdzies jakiś plastik pękł. N75 sprawdzany?

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor
27 minut temu, Langista napisał:

Może brać już więcej oleju, przez co zmienna geometria coraz to bardziej się zasyfia. W logach ewidentnie widać przeładowanie i to spore. Dolot szczelny? może przy mrozach gdzies jakiś plastik pękł. N75 sprawdzany?

Z przeładowaniem n75 sobie jeszcze radzi.

Oleju od zawsze dolewam niecałe pół litra na 15kkm. Uważam, że to nic.

Od roku mam problem z niedogrzanym silnikiem, może to być przyczyna zbierania się większej ilości niedopalonej sadzy w turbo?:hi:

Wartość map actual w grupie 003 ma dochodzić do 1200 czy cos tam nie tak?

Edytowane przez lukasz51237

Opublikowano

W takim razie możesz jeszcze spróbować od kogoś mapsensor podmienić żeby go wyeliminować, żadnych błędów nie ma w sterowniku jak rozumiem? 

Nie dogrzewa z powodu termostatu? 

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Langista napisał:

W takim razie możesz jeszcze spróbować od kogoś mapsensor podmienić żeby go wyeliminować, żadnych błędów nie ma w sterowniku jak rozumiem? 

Nie dogrzewa z powodu termostatu? 

Błąd był jeden:

17965 - charge pressure control positive deviation

a z tym dogrzewaniem walczę już długo, wsadziłem mu już 2 różne termostaty, jeden kupiony w ASO a drugi Vernet i ciągle to samo, potrzebuje ponad 10km żeby złapać 90st jadąc z klimą 18st 1 kreska:facepalm:

Opublikowano

A sprawdzałeś wiskozę? Może się zacięła lub sterownik daje pełne obroty podczas jazdy.

Pokaż jeszcze jaką lambdę masz podczas jazdy.

Opublikowano

Pewnie przycina się geometria i stąd te notlaufy. Niech może @kamil-vag się wypowie, ma większe pojęcie do tdi :D

Opublikowano
  • Autor
43 minuty temu, Langista napisał:

A sprawdzałeś wiskozę? Może się zacięła lub sterownik daje pełne obroty podczas jazdy.

Pokaż jeszcze jaką lambdę masz podczas jazdy.

Wiskozy tam nie ma jest za to elektryk. Sprawdzałem go i nie załącza się ani na zimnym ani na ciepłym (90st) silniku.

Lambdę?

Opublikowano

Jakie ma wskazania, chyba że kata nie masz i sondy też wywalone są

Opublikowano
  • Autor
29 minut temu, Langista napisał:

Jakie ma wskazania, chyba że kata nie masz i sondy też wywalone są

W silniku tdi nie ma sondy. 

Opublikowano
2 godziny temu, lukasz51237 napisał:

W silniku tdi nie ma sondy. 

Ale fakup :facepalm:

A myślałem że tak łatwo będzie się dowiedzieć, czy jest przelany ?

W takim razie skoro za n75 ręczysz, to pozostaje kwestia mapsensora lub turbiny z zapieczoną kierownicą. Gruszka luźno chodzi?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zrobiłem dzisiaj log 11BS, może mi ktoś coś powiedzieć nt temat turbo z tego loga?

VAGLOGI.PL

Opublikowano

Nie można nic powiedzieć, bo źle wykonałeś log.

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Langista napisał:

Nie można nic powiedzieć, bo źle wykonałeś log.

Jak to źle?

Opublikowano

Logi wykonuje się na 3/4 biegu od najniższych obrotów do odciny lub do 4500 w dieslu, w przypadku turbo statyczne logi nic nie dają.

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, Langista napisał:

Logi wykonuje się na 3/4 biegu od najniższych obrotów do odciny lub do 4500 w dieslu, w przypadku turbo statyczne logi nic nie dają.

To nie są statyczne logi tylko Basic Settings. W grupie 11 w trybie BS sztanga turbiny pracuje od maksymalnego wychylenia do minimalnego. Ten log oprócz dynamicznej 11 również pokazuje w jakim stanie jest sztanga turbiny.

A co do logów dynamicznych nie wykonuje się ich od najniższych obrotów (przy 1000- 1100 rpm bo nic to nie daje przy tak małej prędkości obrotowej) ale od 1500 rpm. Wykonałem już całkiem sporo różnych logów w różnych samochodach i jeśli piszesz mi, że 11BS to źle wykonany log, bo jest statyczny to z całym szacunkiem dla Ciebie niech się wypowie ktoś inny:hi: