Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż podświetlenia zewnętrznych klamek LED w A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

To albo Twój VCP ma problem albo sterowniki/okablowanie tylnych drzwi.

Dzięki za odpowiedź w  takim  razie musze  pisać zapytanie do  supportu VCP co może być nie  tak.. A4 oświetlenie dokładane, ale  A5 jest  w oryginale i nie chce się połączyć. :-/

Edytowane przez wrhz

Opublikowano

Wrzuć pełny autoscan.

Wypróbuj inny program diagnostyczny, np. VCDS, OBD11.

Opublikowano

:facepalm:  wstyd się przyznać  ale  nie te adresy wpisywałem, łączy się  z drzwiami tylnymi BB i BC  a nie jak  próbowałem 62 72 ( chociaż VCP podczas skanowania nie wykrywał sterowników tylnych drzwi, VCDS bez problemu)

Edytowane przez wrhz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 16.08.2021 o 09:15, PrzeLis30 napisał(a):

Witam montowałem wczoraj u siebie. Wszystko działa pomimo że moje moduły to wersja Low i nie powinny obsługiwać tej funkcji. Natomiast wyciagłem w każdych drzwiach moduł i sprawdziłem który pin jest nieużywany i przełożyłem go tam Gdzie potrzebowałem. Kodowanie obd11 2minuty.  

Dodam Ze piny z modułu wyciągamy jakby na siłę i wciskamy w inne gniazdo.

Nie trzeba lutować

Dzięki za tutorial

IMG_20210815_125843.jpg

Czy kolega zechce podpowiedzieć laikowi - jak wyjął piny - jak sprawdził, że są nieużywane ?

Pewnie też mam LOW sterowniki a potrzebują podłączyć czerwone i białe światła drzwi - stąd pewnie - operacja przekładania pinów będzie potrzebna.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, też chciałem zamontować oświetlenie klamek, boczne czerwone i dolne białe. Z, tego co było już napisane podświetlenie klamek spinamy do 3 pinu, a co do podświetlenia czerwonego i białego to które to będą piny? 

IMG_20230323_193514.jpg

IMG_20230323_193531.jpg

Opublikowano

Przeczytaj tutaj, na jednej ze stron w tym wątku podałem gdzie.

Edytowane przez Muskel1

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie czy po zmianie modułu w drzwiach na inny model może on pobierać dodatkowy prąd ba postoju? Trzeba go jakoś programowac? W/w  poście znajduje się stare zdjęcie modułu a tutaj nowy. Proszę o pomoc 

IMG_20230403_194125.jpg

Opublikowano

Sterownik po wymianie na inny należy odpowiednio zakodować.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Postanowiłem również do mojego auta zamontować podświetlenie do klamek.

Zrobiłem na razie drzwi tylne pasażera. Zakodowałem wszystkie  drzwi, włączyłem w MMI oświetlenie zewnętrzne i nic.

światła tylne i przednie się palą a klamki podłączone nie.

Czy muszą być wszystkie klamki podłączone by działały ?

Podłączyłem + na pin 1, a - do masy czyli brązowego w poradniku.

kodowanie na pewno też zrobione dobrze bo w bajcie 1 mam zaznaczone wszystkie bity oprócz 5 i 7 ( brak mam opisów)

zdjęcie mojego sterownika z tylnych drzwi

obraz.png.7afca6a35deaf9fc379710495ba9eae5.png

Edytowane przez kokos73
dodanie zdjecia

Opublikowano

To nie podświetlenie w MMI odpowiada za zewnętrzne klamki a coming/leaving home (światła na auto), tak mi się wydaje przynajmniej,

Miałeś piny w sterowniku? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 8.05.2023 o 09:42, wuPiotrek napisał(a):

To nie podświetlenie w MMI odpowiada za zewnętrzne klamki a coming/leaving home (światła na auto), tak mi się wydaje przynajmniej,

Miałeś piny w sterowniku? 

Już wszystko działa jak należy. Podłączyłem w weekend pozostałe drzwi i okazało się że świeci tylko klamka kierowcy. Jeszcze raz podłączyłem VSDS-a , porównałem kodowania i okazało się że w pozostałych sterownikach drzwi nie był zaznaczony bit odpowiadający za klamki zewnętrzne i wewnętrzne. ( wewnętrzne też wymieniłem na te z podświetleniem)

Po zapisaniu nowych wartości podświetlenie działa jak należy.

ps.

Miałem wszystkie potrzebne piny w sterownikach

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam podświetlane klamki i chciałbym wymienić te zewnętrzne dolne na jakieś mocniejsze. Ktoś wie czy tam jakas zarowka ledowa jest czy zabudowane z oprawka i kicha. Ktoś to wymieniał?

Opublikowano

Zewnętrzne led można tylko w całości wymienić. Są nierozbieralne. 

Opublikowano

To lipa bo słabo to trochę  świeci (chodzi o te od spodu klamki nie z boku). Wątpię, że zużyte, widocznie ten typ tak ma. Poszukam używek, spróbuje jakoś wyrzeźbić, wstawić mocniejszą diodę :D 

Opublikowano

na ali są dostępne i chyba taniej wychodzi niż używki. ale te podświetlenia raczej z reguły dość mocno świecą może masz coś nie tak u siebie. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Który bajt i bit trzeba zakodować aby aktywować podświetlanie w klamkach zewnętrznych Kupiłem podświetlanie na alii tylko teraz to zakodować aby świeciły ?

Opublikowano

Napisane masz na 2 stronie. Wystarczy przeczytać:whistling:

Opublikowano

Dzięki

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam proszę o informację czy podłączenie  lampek klamek zewnetrzych  do modułów tylnich o nr  4m0959795n jest takie same jak w opisie montażu czyli pin1 plus masa gruby brazowy. Oraz oświetlenie kałuży też będzie takie same?będę wdzięczny za pomoc.. Dobra poradziłem sobie sam ...wszystko cacy

Edytowane przez bodygard38

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Dzień dobry

Czy sterowniki drzwi 8W0 959 392G, 8W0959393G i 8W0959395G będą obsługiwały lampki zewnętrzne klamek?

Pozdrawiam