su_mik Opublikowano 2 Marca 2021 Opublikowano 2 Marca 2021 Panowie i Panie jeśli uczestniczą w życiu fora. Mam pytanko, ponieważ mam do wymiany przednie zaciski ( nie wiem jak to żona zrobiła, ale zrobiła) i zastanawiam się nad zaciskami z marki NTY i SKV. Szukam opinii na temat zacisków tych marek, cenowo też nie ma różnicy. Na allegro obie te marki mają podobne oceny ale wiecie jak to jest z tymi opiniami-30dni, a po 30 dniach nie da się prawidłowo ocenić jak działa dana część. Dlatego chciałbym się do Was zwrócić, moglibyście mi podpowiedzieć, z której marki kupić zacisk?
Lukas84j Opublikowano 2 Marca 2021 Opublikowano 2 Marca 2021 Z tych dwóch firm wybrałbym SKV ale może lepiej kupić używany i do tego zestaw naprawczy z tłoczkiem, na tylną oś pewnie bym nie zaryzykował używanego ale na przód czemu nie.
kapotan Opublikowano 2 Marca 2021 Opublikowano 2 Marca 2021 ostatnio byl temat o marce nty poczytaj sobie sam
malin157 Opublikowano 5 Marca 2021 Opublikowano 5 Marca 2021 Zrobisz jak będziesz chciał, ale tak jak kolega @kapotan napisał- poczytaj trochę NTY jest jak Kamoka, czyli części takie jak opinie, słabe. I nie sugeruj się tylko opiniami na allegro bo tak jak pisałeś to tylko 30 dni.
dekiel 13 Opublikowano 5 Marca 2021 Opublikowano 5 Marca 2021 Nie kupuj tego gooofna tylko używki ori po regeneracji.
su_mik Opublikowano 5 Marca 2021 Autor Opublikowano 5 Marca 2021 Zastanawiałem się nad regenerowanymi zaciskami, ale chyba wolę mieć jakąś gwarancję i możliwość reklamacji produktu, jakby "odpukać" się zepsuł i mam możliwość odzyskania pieniędzy, a też regenerowane części potrafią się zepsuć po krótkim czasie użytkowania, a wtedy hajs już przepadnie na amen, bez możliwości reklamowania.
elgecco Opublikowano 5 Marca 2021 Opublikowano 5 Marca 2021 Bierz zaciski z marki SKV na pewno ci posłużą na bardzo długo, następnym razem poczytaj sobie jakieś opinie bo jest ich pełno.
tass Opublikowano 5 Marca 2021 Opublikowano 5 Marca 2021 Obstawiam że ori zregenerowany dłużej pojeździ i będzie mniej z tym problemów niż z byle jakim chińczykiem. SKV jak robi takie same zaciski jak zawieszenie to wytrzyma 2 lata.
dekiel 13 Opublikowano 5 Marca 2021 Opublikowano 5 Marca 2021 4 godziny temu, su_mik napisał: Zastanawiałem się nad regenerowanymi zaciskami, ale chyba wolę mieć jakąś gwarancję i możliwość reklamacji produktu, jakby "odpukać" się zepsuł i mam możliwość odzyskania pieniędzy, a też regenerowane części potrafią się zepsuć po krótkim czasie użytkowania, a wtedy hajs już przepadnie na amen, bez możliwości reklamowania. Tu masz temat rzeka o tym, nic nikomu się nie psuje . Założyć z zachowaniem odpowiednich procedur /takich samych jak i przy nowych zaciskach/ , nowy płyn , tarcze i klocki - kilkukrotne odpowietrzenie docieranie i hulasz. Sam zmieniłem na większe 320 mm na przód i 288 z tyłu i jestem zadowolony podobnie jak wielu tutaj.
malin157 Opublikowano 8 Marca 2021 Opublikowano 8 Marca 2021 W dniu 5.03.2021 o 16:33, tass napisał: Obstawiam że ori zregenerowany dłużej pojeździ i będzie mniej z tym problemów niż z byle jakim chińczykiem. Nie chcę tu stawać po żadnej ze stron, ale jak regenerujesz zaciski to uszczelki i tłoczki jak są wymieniane to też na chińczyki wymieniasz, więc w sumie moim zdaniem wychodzi na to samo jakbyś kupił zamiennik, ale z nimi też trzeba trafić. Bo tak jak istnieją słabe marki jak pisałem wyżej NTY i Kamoka, które raczej trzeba omijać, to też czasami trafią się dobre marki tylko trzeba troszkę głębiej poszukać na rynku Podsumowując dla mnie regeneracja zacisku, a kupno zamiennika to takie 50:50:)
tass Opublikowano 8 Marca 2021 Opublikowano 8 Marca 2021 4 godziny temu, malin157 napisał: Nie chcę tu stawać po żadnej ze stron, ale jak regenerujesz zaciski to uszczelki i tłoczki jak są wymieniane to też na chińczyki wymieniasz, więc w sumie moim zdaniem wychodzi na to samo jakbyś kupił zamiennik, ale z nimi też trzeba trafić. Bo tak jak istnieją słabe marki jak pisałem wyżej NTY i Kamoka, które raczej trzeba omijać, to też czasami trafią się dobre marki tylko trzeba troszkę głębiej poszukać na rynku Podsumowując dla mnie regeneracja zacisku, a kupno zamiennika to takie 50:50:) Zestawy naprawcze z ATE obstawiam, że nawet robione w chinach będą lepsze jakościowo niż SKV. Chińczyk chińczykowi nie równy, jakość różna. Każdy robi jak uważa, opinie są różne. Robiłem swap hamulców na 320, 288 kupiłem używkę tłoczki były w stanie idealnym (pokryte nikasilem, czy jakąś powłoką) kupiłem zestawy naprawcze, powymieniałem co trzeba i hamowanie inna bajka w porównaniu do tego co montowane w b6.
dekiel 13 Opublikowano 8 Marca 2021 Opublikowano 8 Marca 2021 320/288 to podstawa , seria 312 /245 to zwalniacze do sklepu po bułki. Po kilku hamowaniach autostradowych 312/245 nie bedą już hamować .
pila24 Opublikowano 8 Marca 2021 Opublikowano 8 Marca 2021 5 minut temu, dekiel 13 napisał: 320/288 to podstawa , seria 312 /245 to zwalniacze do sklepu po bułki. Po kilku hamowaniach autostradowych 312/245 nie bedą już hamować . Do 312 przód to chyba tylko 255 szło? A 245 do 288....
dekiel 13 Opublikowano 8 Marca 2021 Opublikowano 8 Marca 2021 23 minuty temu, pila24 napisał: Do 312 przód to chyba tylko 255 szło? A 245 do 288.... A może i tak efekt ten sam.
pelonek1 Opublikowano 8 Marca 2021 Opublikowano 8 Marca 2021 2 godziny temu, dekiel 13 napisał: A może i tak efekt ten sam. Chyba nie masz na myśli że 312 i 255 = 288 i 245.
Rekomendowane odpowiedzi