MuminekPog Opublikowano 2 Marca 2021 Opublikowano 2 Marca 2021 Witam Audi a4 b8 2014r Układ kierowniczy QZ7 Podczas kręcenia, na postoju czy to przy małych prędkościach, dużych też (ale mało wyczuwalne) Czuć opor co 1/4 obrotu kierownicy, idzie leciutko, nagle taki opor, przeskok i znowu leciutko. Co to może być?
slawek_wkc Opublikowano 2 Marca 2021 Opublikowano 2 Marca 2021 Zobacz krzyżaki na kolumnie kierowniczej. Jeden jest pod kierownica a drugi przy samym magla. Sprawdz czy nie są rozwalone, nie latają luźno. Jak będą dobre to przod samochodu w górę, zabezpiecz wszystko ładnie szmatka zeby nic nie ubrudzić, weź smar w sprayu i psikaj, tylko nie zaluj towaru... 1
MuminekPog Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Opublikowano 2 Marca 2021 Właśnie krzyżaki dziś sprawdziłem, ten pod kierownicą ładnie nasmarowany i było widać smar, a ten przy maglu tylko sprawdziłem luz ręką ale brak, i suchutki,
slawek_wkc Opublikowano 3 Marca 2021 Opublikowano 3 Marca 2021 Jak będziesz mial podniesiony samochod to zawołaj kogoś zeby krecil kierownica a ty obserwuj Jak się krzyżaki zachowują 1
MuminekPog Opublikowano 4 Marca 2021 Autor Opublikowano 4 Marca 2021 Dziękuję za radę! Psiknąłem raz WD-40 i od razu było git. Parę razy popsikałem, pokręciłem, i na sam koniec takim smarem do łańcuchów prysłem
MuminekPog Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2021 W dniu 5.03.2021 o 08:17, Dev napisał: Na dlugo sie to nie zda, krzyzak do wymiany Hahaha, no miałeś rację ogl dalej działa jak malina, ale teraz zaczął stukać i ma luz
Rekomendowane odpowiedzi