dronsej Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Trochę zgłębiłem temat i według mnie wygląda to tak: Mój samochód ma silnik benzynowy 1.4 TFSI , Pierwotnie miał radio RMC i z tego co pamiętam (a nie mogę już sprawdzić bo zmieniłem na MMI) w w menu systemy samochodu w RMC w ogóle nie miał klimatyzacji. Jak sprawdziłem w necie na filmach YOUTUBE benzyna nie ma w menu klimatyzacji. W autach z TDI jest w menu klimatyzacja i ma ona jedną zakładkę: NAGRZEWNICĘ czyli Zuheizer. Jest to nagrzewnica elektryczna i jest ona montowana tylko w autach z silnikiem wysokoprężnym TDI W autach z silnikiem benzynowym takiej nagrzewnicy nie ma więc może dlatego nie ma menu klimatyzacja z zakładką nagrzewnica. Ja wymieniając RMC na MMI najprawdopodobniej kupiłem MMI z auta z silnikiem TDI i dlatego mam w menu Klimatyzację z wszystkimi bajerami. Moje pytanie do Muskel1: czy myślisz że z poziomu Green Menu da się wyłączyć całkowicie menu Klimatyzacja? Czy może jest to zdefiniowane w plikach parametryzujących i to moje MMI jest sparametryzowane dla aut z silnikiem TDI? Ostatecznie pozycja klimatyzacja z nieczynnymi zakładkami mi nie przeszkadza ale .....
Muskel1 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Nagrzewnice były też montowane w niektórych modelach z silnikiem benzynowym.
dronsej Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Może z większym silnikiem 2.0 Mój ma 1.4.
dronsej Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Zastanawiam sie czym w ogóle mógłbym sterować Tylna część kabiny ma nawiew ale bez sterowania ogrzewanej przedniej szyby nie mam Dachu słonecznego nie mam Nagrzewnicy nie mam Zostaje automatyczna wentylacja, temperatura przestrzeni na nogi i strumień powietrza. Może lepiej to wszystko wyłączyć ? Ale jak ?
Muskel1 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Z jakiego pojazdu jest to MMI? Może nie pasuje do Twojego?
dronsej Opublikowano 6 Grudnia 2023 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Z jakiego pojazdu to nie wiem. Ale problem rozwiązałem następująco. W green menu odznaczyłem air codition w devicelist, busassigment i menuoperation. W rezultacie zakładka klimatyzacji całkowicie znikła. W RMC też nie miałem takiej zakładki. A więc uznałem że tak ma być. Wszystko działa, błędów nie ma.
Bamar Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca cześć, Panowie mam dwa szybkie pytania, jak zmienić ustawienia czujników przednich żeby przy zbliżaniu się do przeszkody z przodu od razu sygnalizowały, one działają ale żeby je uruchomić muszę w pierwszej kolejności wrzucić bieg wsteczny, a później jedynkę i dopiero zaczynają piszczeć
Muskel1 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Nie da się tak ustawić w tym modelu. Aktywacja czujników odbywa się albo po wciśnięciu przycisku pdc albo po wrzuceniu wstecznego.
Bamar Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 8 minut temu, Muskel1 napisał(a): Nie da się tak ustawić w tym modelu. Aktywacja czujników odbywa się albo po wciśnięciu przycisku pdc albo po wrzuceniu wstecznego. jest dokładnie tak jak piszesz, a to szkoda że tak jest, ale dziekuje za szybka odpowiedz mam jeszcze drugie pytanie jak zaprogramować kluczyk, żeby po trzykrotnym wciśnięciu jednego z przycisków na pilocie otworzyć składany dach, dodam że po włożeniu grota kluczyka do zamka w dziwach i trzykrotnego przekręcenia mogę rozłożyć albo złożyć dach
Muskel1 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) Próbowałeś z niewielkiej odległości do auta 2 lub 3 razy przycisnąć przycisk i ostatni raz długo trzymać? Edytowane 26 Marca przez Muskel1
Muskel1 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca (edytowane) Ewentualnie także stojąc w niewielkiej odległości od auta, raz krótko wcisnąć przycisk otwierania, następnie odczekać 2 sekundy i jeszcze raz wcisnąć i trzymać wciśnięty przycisk otwierania. Edytowane 26 Marca przez Muskel1
Bamar Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 5 minut temu, Muskel1 napisał(a): Ewentualnie także stojąc w niewielkiej odległości do auta, raz krótko wcisnąć przycisk otwoerania, następnie odczekać 2 sekundy i jeszcze raz wcisnąć i trzymać wciśnięty przycisk otwierania. tak przerabiałem te wszystkie opcje i z tego wszystkiego tylko szyby reagują 😞
Bamar Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca 8 minut temu, Muskel1 napisał(a): Masz klucz komfortowy? Keyless? mam kluczyk ze schowanym grotem, ale nie mam wersji z start/stop
Muskel1 Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Jak nie masz keyless to nie masz klucza komfortowego i składanie i otwieranie dachu z pilota nie będzie działało bez dodatkowego modułu.
Bamar Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca W dniu 26.03.2024 o 17:55, Muskel1 napisał(a): Jak nie masz keyless to nie masz klucza komfortowego i składanie i otwieranie dachu z pilota nie będzie działało bez dodatkowego modułu. dzięki bardzo za poświęcony czas i info w mojej sprawie.
DDave Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Siemka Również mam problem. Po odpięciu aku przestał mi działać tempomat. Błędów brak to szukałem w zielonym mmi. Tempomat zaś włączyłem ale za to musiałem wyłączyć sobie kilka innych funkcji że tak powiem nie chcący. Pomoże ktoś niestety jestem w innym kraju. Z najważniejszych nie włącza mi się kamera tył a za to pokazuje się tylko samochodzik z tymi czujnikami. Widziałem że jednej osobie już ktoś pomógł więc może i mi ktoś da radę pomóc. Dołączam wyposażenie i ustawienia które aktualnie mam. Najważniejsze jest to aby działała kamerka. Ale no wiadomo że lepiej aby działało wszystko bo niewiadomo kiedy się przyda. Pozdrawiam Ps. (Wszystkie opcje które są na szaro świeciły na biało i można było w nie wejść.)
Rekomendowane odpowiedzi