michalutp Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Witam- problem jest tego typu że dziś składałem dalej mojego AFN po przedmuchanej uszczelce głowicy i......i chciałem go odpalić po wstępnym złożeniu i podłączeniu chyba wszystkich czujników....a tu nic....nie odpala....rozrząd jest dobrze złożony chyba że wał mi się poruszył w trakcie zakładania paska....jaka może być przyczyna że nie odpala, oprócz rozrządu? Pozdrawiam
biedruch Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 zapowietrzony układ paliwowy?? :gwizdanie:
michalutp Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Ale z tego co wiem i jak jest w 1Z mojego ojca te pompy się same odpowietrzają??
krzysiek23 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 nie zawsze ...popusc wtryski i zakrec powinien zalapac jezeli wszystko dobrze zlozyles
michalutp Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Ok jutro zrobię jak mówisz... Dzięki krzysiek za kolejną podpowiedz...
wojtekce Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 proponuje podłaczyć vaga jeżeli jest taka opcja
DeeJay_Kill Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Nie no...po cholerę VAG - auto ma odpalić, warunkiem tego jest dobre złożenie rozrządu (blokada z tyłu na wałku rozrządu, blokada w pompie, zero na kole zamachowym widziane pod lampą z tyłu), podłączone wszystkie przewody (kostka na pompie wtryskowej i wtrysk sterujący), kręcić nie powinieneś długo, bo układ zapowietrzyć się nie mógł. Poluzuj wtryski, sprawdź przewody, ustawienie rozrządu i odpalaj;)
michalutp Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Mam kabel z allegro i laptopa hp pavilion na viscie angielskiej i jak próbowałem podłączyć to nie mogło się połączyć a później pisało że mam samochód nie kompatybilny z grupą VW/Audi.....[br]Dopisany: 08 Kwiecień 2009, 22:36_________________________________________________kolego a to okienko z "zerem" na kole zamachowym to od góry jest czy w kanale trzeba patrzeć? i z tego co składałem o zmroku to z tyłu został mi pojedynczy kabelek z wsówką żeńską....wie ktos może gdzie się go podłącza? [br]Dopisany: 08 Kwiecień 2009, 22:40_________________________________________________Witam problem rozwiązany......jednak był zapowietrzony....poluzowałem przewody przy wtryskach, pokręciłem przez chwilę, dokręciłem przewody i odpalił bez problemu, dziękuje wszystkim za pomoc...idę składać dalej Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi