janek4k Opublikowano 8 Marca 2021 Opublikowano 8 Marca 2021 Witam, Wymieniłem błotniki w aucie i mam pytanie, czy samodzielnie mogę zniwelować różnicę odcienia? Jak wykonać poprawnie renowacje lakieru, żeby nie uszkodzić warstwy zabezpieczającej?? Dziękuję
Langista Opublikowano 8 Marca 2021 Opublikowano 8 Marca 2021 Nie zniwelujesz różnicy odcienia. Możesz odświeżyć kolor na całym aucie, który po prostu zaczął blaknąć i tym 'zrównasz' go z nowym błotnikiem. Poleruje sie nierówności, nie zmienisz tym odcienia koloru, chyba, że go przepalisz
janek4k Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Opublikowano 9 Marca 2021 Dzięki za odpowiedź, a czy ewentualne odświeżenie samodzielne jest możliwe? Czy lepiej oddać profesjonalistom??
Langista Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 Jest możliwe ale wymaga czasu, dobrej pogody lub garażu. Jak nie masz detailingowych gratów to taniej wyjdzie Ci oddać auto na derailing, aby odświeżyli lakier, czyli gruntowne mycie, wybieranie syfu glinką, spolerowwnie nierówności i wżerów na lakierze oraz nałożeniu wosku.
Rekomendowane odpowiedzi