szydlos007 Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 Cześć,borykam się z problemem biało niebieskawego dymu po odpaleniu rano zimnego silnika, diagnoza padła na uszczelniacze zaworowe. Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie, opcje są dwie: pierwsza to zrzucamy całą górę wraz z głowicą i wtedy wymiana uszczelniaczy, uszczelki pod głowicą itd , druga opcja to wymiana uszczelniaczy bez ściągania głowicy. Czy jest ktoś w stanie mi to zrobić w okolicach Koła - Konina WLKP ?
DivaynEays Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 Wymiana uszczelniaczy bez sciagania glowicy to podcieranie d*py szklem. Problem powroci bardzo szybko ze wzgledu na wypracowane prowadnice zaworowe. Chcesz to zrobic porzadnie to rwij czapke, zrob prowadnice, uszczelniacze, niezbedna obrobke glowicy i wkladasz spowrotem, a najlepiej zmienic glowice na euro3 i dopiero poddac ja regeneracji.
szydlos007 Opublikowano 16 Marca 2021 Autor Opublikowano 16 Marca 2021 6 minut temu, DivaynEays napisał: Wymiana uszczelniaczy bez sciagania glowicy to podcieranie d*py szklem. Problem powroci bardzo szybko ze wzgledu na wypracowane prowadnice zaworowe. Chcesz to zrobic porzadnie to rwij czapke, zrob prowadnice, uszczelniacze, niezbedna obrobke glowicy i wkladasz spowrotem, a najlepiej zmienic glowice na euro3 i dopiero poddac ja regeneracji. Dzięki za konkretną odpowiedź, problem jest że nie ma kto mi tego dobrze zrobić ☹️ A potrzeba sprawnego auta jest .
dayd_4 Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 1 godzinę temu, DivaynEays napisał: Wymiana uszczelniaczy bez sciagania glowicy to podcieranie d*py szklem. Problem powroci bardzo szybko ze wzgledu na wypracowane prowadnice zaworowe. Chcesz to zrobic porzadnie to rwij czapke, zrob prowadnice, uszczelniacze, niezbedna obrobke glowicy i wkladasz spowrotem, a najlepiej zmienic glowice na euro3 i dopiero poddac ja regeneracji. @DivaynEaysCo masz na myśli mówiąc Głowica Euro3?
DivaynEays Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 4 godziny temu, dayd_4 napisał: @DivaynEaysCo masz na myśli mówiąc Głowica Euro3? Glowice bez wejscia na zawor combi, w przeciwienstwie do euro4 nie pekaja same z siebie w razie czego moge zalatwic taka glowice.
DivaynEays Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 6 godzin temu, szydlos007 napisał: Dzięki za konkretną odpowiedź, problem jest że nie ma kto mi tego dobrze zrobić ☹️ A potrzeba sprawnego auta jest . zapraszam ogarne
PawełB6 Opublikowano 1 Maja 2021 Opublikowano 1 Maja 2021 W dniu 16.03.2021 o 21:48, DivaynEays napisał: Glowice bez wejscia na zawor combi, w przeciwienstwie do euro4 nie pekaja same z siebie w razie czego moge zalatwic taka glowice. Witam, Odgrzewam kotleta, ale dwa dni temu zdjąłem głowice i mam walniętą w dwóch miejscach na 2 cylindrze.. Gadałem ze znajomym co mi to robi i mówił mi że to już 4 głowica którą zdejmuje i miały dokładnie w tym samym miejscu pęknięcia. Powiedz mi co trzeba potem zmienić żeby taką głowice wsadzić? tzn czy trzeba coś zmieniać. Z jakich silników te głowice o których piszesz? U mnie w bexie awaria.
DivaynEays Opublikowano 2 Maja 2021 Opublikowano 2 Maja 2021 13 godzin temu, PawełB6 napisał: Witam, Odgrzewam kotleta, ale dwa dni temu zdjąłem głowice i mam walniętą w dwóch miejscach na 2 cylindrze.. Gadałem ze znajomym co mi to robi i mówił mi że to już 4 głowica którą zdejmuje i miały dokładnie w tym samym miejscu pęknięcia. Powiedz mi co trzeba potem zmienić żeby taką głowice wsadzić? tzn czy trzeba coś zmieniać. Z jakich silników te głowice o których piszesz? U mnie w bexie awaria. Tylko SAI do wywalenia, reszta siada p&p, a z silnikow roznych bo jest ich masa, z ktorych to pasuje. W razie czego zapraszam PW ogarniemy temat.
Rekomendowane odpowiedzi