Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Szum z głośników radio rozładowuje akumulator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!! Po kilku dniach rozładowuje mi akumulator, zamieniłem na inny  i dalej to samo bo myślałem ze aku... do wymiany, dziś podpiołem miernik i przeleciałem wszystkie bezpieczniki i zauważałem ze na bezpieczniku od radia pobiera mi prąd i słychać delikatny szum z głośników i  nic nie było grzebane w radiu ani nie było wymieniane radio wie ktoś co się stało ? Radio działa tylko wychodzi na to ze się nie wyłącza, miał już ktoś taki problem ?

Opublikowano (edytowane)

Audi Concert 2

Edytowane przez Darwek24
Opublikowano
7 godzin temu, Darwek24 napisał:

Audi Concert 2

Jeżeli sygnały z can dochodzą do radia (włącza się po włączeniu stacyjki,są informacje na zegarach z radia) to radio może być uszkodzone. 

Opublikowano

Tam jest zawsze prąd nawet jak auto zamknę kluczykiem 2 dni i akumul... padnięty radio działa wszystko ok wpinam kabel diagnostyczny i zero błędów

Opublikowano (edytowane)

Czytałem tez podobne tematy u ludzi niektórzy mówią ze to moduł  Bluetooth idę zobaczyć, a może to radio trzeba wymienić tylko nie chce się wciągać w koszty bo pol auta wymienię i nic z tego

Edytowane przez Darwek24
Opublikowano
4 godziny temu, Darwek24 napisał:

Czytałem tez podobne tematy u ludzi niektórzy mówią ze to moduł  Bluetooth idę zobaczyć, a może to radio trzeba wymienić tylko nie chce się wciągać w koszty bo pol auta wymienię i nic z tego

Wszystkie moduły w a4 b7 są ciągle zasilone,sprawdź czy w ogóle możesz się połączyć z modułem bt telefonem i vcds

Opublikowano

A gdzie ten moduł BT się znajduje w aucie ? A VCDS to jak się łączy ?

Opublikowano
1 minutę temu, Darwek24 napisał:

A gdzie ten moduł BT się znajduje w aucie ? A VCDS to jak się łączy ?

Jeżeli masz fabrycznie taki moduł to będzie pod fotelem pasażera. W vcds łączysz się z adresem 77 (telefon)

Opublikowano

Odpiołem czerwona kostke od radia szum zniknał i nic nie pobiera pradu sprawdzałem miernikiem, co to za czerwona kostka jest ?  od czego od telefonu ale ja nie mam tel w aucie tylko navigacje 

Opublikowano

NA rozpisce kostki na radiu mam napisane (tej czerwonej) tel , nav, tel mute, nf chyba plus i nf chyba ninus nie pamietam nie jestem przy aucie i teraz na czerwonej kostce mam przewod puszczony w gniazdo nav i te dwa Nf -y plus i minus chyba nie pamietam czyli wychodzi na to ze telefonu nie mam tylko cos z navi bedzie ?

Opublikowano
Godzinę temu, Darwek24 napisał:

Odpiołem czerwona kostke od radia szum zniknał i nic nie pobiera pradu sprawdzałem miernikiem, co to za czerwona kostka jest ?  od czego od telefonu ale ja nie mam tel w aucie tylko navigacje 

Czerwona kostka 10 pin jest on navi i od telefonu. Możesz na próbę z powrotem  podłączyć kostkę do radia a odpiąć przy czytniku navi w bagażniku.

Opublikowano

Tak zrobię zobaczymy

Opublikowano (edytowane)

Witam!!! Na załączonym zdjęciu NAV CON. na rozpisce wie ktoś co to może być, to jak wpinam w kostkę to szumi w głośnikach kabelek jest koloru szarego

20210321_151233.jpg

Edytowane przez Darwek24
Opublikowano (edytowane)

To jest pin od czytnika navi w bagażniku. Nie jestem na 100% pewien jaki dokładnie sygnał do radia wysyła, ale wydaje mi się iż to sygnał przyciszenia dźwięku w momencie komunikatu z navi.

Edytowane przez pila24
Opublikowano

Tak, to jest sygnał sterujący z navi. Wycisza on radio gdy navi podaje informacje głosowe jak masz jechać. Analogicznie do sygnału z tel. mute. 

Opublikowano

Czyli cos z navigacja bedzie narazie wypiołem ten przewod ale on nie wplynie na reszte elektroniki w samochodzie ?

Opublikowano

Masz nawigację? 

Nie, nic się nie stanie jak go wypniesz. 

Opublikowano

mam navigacje