kirenos Opublikowano 23 Marca 2021 Opublikowano 23 Marca 2021 Witam! Dzisiaj postanowilem oddac samochod do mechanika, ktory wymieni mi rozrzad ( przed wymiana zrobilem dokladnie wszystkemu zdjecia, aby nie bylo zadnego problemu, tzn jakies zarysowania czy cos). I mam pewne obawy bo jak wiadomo wczytalem na internecie, ze jednak mechanik cos moze pojebac. Jak wiadomo bede ubiegal sie o paragon, oraz wszystkie daty, na jakich KM byl robiony rozrzad. Teraz pytanie: 1. Co zrobic w przypadku kiedy cos sie sp***doli? np. przejade 2 tys KM i pierd**nie? Bo wiadomo, ze jak cos zj**ie mechanik to co zrobic? Mam tez drugie pytanie nie zwiazane z wymiana rozrzadu: 2. Gdy puszczam leciutko sprzeglo rosna mi minimalnie obroty, co to moze byc? Mam sie czego obawiac?
xentix33 Opublikowano 23 Marca 2021 Opublikowano 23 Marca 2021 (edytowane) To tak powinno być w tym drugim? Że rosną te obroty? Edytowane 23 Marca 2021 przez xentix33
Dev Opublikowano 23 Marca 2021 Opublikowano 23 Marca 2021 8 minut temu, xentix33 napisał: To tak powinno być w tym drugim? Że rosną te obroty? a mają spadac ?
kirenos Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Opublikowano 23 Marca 2021 Bo pierwszy raz się spotkałem bo mam 3 auta i w żadnym nie ma tak, że jak daje samo sprzęgło puszczam bez biegu itd to obroty rosną minimalnie
Dev Opublikowano 23 Marca 2021 Opublikowano 23 Marca 2021 7 minut temu, kirenos napisał: Bo pierwszy raz się spotkałem bo mam 3 auta i w żadnym nie ma tak, że jak daje samo sprzęgło puszczam bez biegu itd to obroty rosną minimalnie warszawa, syrenka i mały fiat tak nie mają
kirenos Opublikowano 24 Marca 2021 Autor Opublikowano 24 Marca 2021 @Devnajlepiej brać fakture imienną czy paragon?
Gość Opublikowano 24 Marca 2021 Opublikowano 24 Marca 2021 16 minut temu, kirenos napisał: @Devnajlepiej brać fakture imienną czy paragon? I to i to jest potwierdzeniem wykonania usługi. Tylko niech Ci wyszczególnia co dokładnie wymienili i za jakie kwoty. ( ja dostałem fakturę na 750zł jako usługę serwisową bez wyszczególnionych części) Najlepiej niech Ci wrzucą puste opakowania do auta i stare części.
Dev Opublikowano 24 Marca 2021 Opublikowano 24 Marca 2021 9 godzin temu, kirenos napisał: @Devnajlepiej brać fakture imienną czy paragon? FVAT, tylko ze ma byc na niej wyszczególnione co wymienili, inaczej odmów zapłacenia za usługe jezeli nie bedą chcieli wydac auta wołasz policje, wiecej nie trzeba
Rekomendowane odpowiedzi