Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wypadanie zapłonu 3 cylinder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio wywaliło mi na kompie wypadanie zapłonu na 3 cylindrze ,świece wymieniane byly nowe wszystkie jakis czas temu (ngk) ,więc pierwsze co to kupiłem cewke beru i wymieniłem ,objawy przed wymianą były takie iż podczas nagrzania się silnika na postoju trzęsie budą i tak jakby się dusił ,obroty stałe 800 ale na bardzo rozgrzanym bardzo rzadko czasem podniosło się na chwile do 900 ,Po wymianie cewki zauważyłem że troche lepiej się zbiera ale objawy nadal te same,co może być przyczyną? Moc ma i przyspiesza jak nalezy

Opublikowano

Co może być jeszcze przyczyną takiego objawu?

Opublikowano

Głowica, nieszczelność gniazda wtryskiwacza. 

Opublikowano

jak to sprawdzić ,czy jest nieszczelny wtrysk ,albo że to głowica,a kable zapłonowe mogą być?

Opublikowano

A gdzie masz tam kable zaplonowe? Wiązka od cewki co najwyżej. Masz syf wokół gniazda? Poglowkuj, a glowice to tylko po demontażu. 

Opublikowano

ta wiązka co jest razem z wtyczkami do cewek?,musze zerknąć czy jest syf właśnie,bo sprawdzanie ile barów na cylindrze cos da?

Opublikowano

Jeszcze istotne pytanie, cewkę kupiłeś nową czy używaną? Mogłeś nasamwpierw poprzekładać cewki i sprawdzić czy błąd zmieni cylinder

Co to znaczy świece wym jakiś czas temu? Dla 1 to miesiąc, dla 2 rok. Wykręć je chociaż, pooglądaj, ew poprzemieniaj

Jakie masz korekty w gr 32?

Opublikowano

cewka nowa ,1,5 miesiacą temu swiece nowe,o jakie korekty chodzi?

Opublikowano

Paliwowe w gr 32

Opublikowano

nie sprawdzałem nic takiego

Opublikowano

i z 3-4 miesiace temu był wymieniany filtr paliwa na boscha

Opublikowano

Trzeba podłączyć się pod komputer i vagiem odczytać.

Jeszcze możesz prymitywnym sposobem sprawdzić nieszczelność dolotu, na odpalonym silniku psikaj jakimś łatwopalnym sprayem (np plakiem) po dolocie, kolektorze i obserwuj czy nie podbija obrotów

Opublikowano

To sprawdzane było i było w porządku 

Opublikowano

Masz lpg? Podczas jazdy nie przerywa nic, tylko na postoju? 

Opublikowano

sama benzynka ,podczas jazdy wszystko okej,zbiera się elegancko.Podczas postoju tylko

Opublikowano

i na zimnym odrazu to nie występuje żeby się dusił i trzęsienie budą ,tylko jak sie nagrzeje bardziej

Opublikowano

Mi wypadał zapłon (defacto też na 3 cyl) na jałowych jak miałem uszkodzoną lambdę. Nie mówię że u cb będzie to samo, może po prostu gdzieś masz nieszczelność

Opublikowano

Trzeba by wszędzie posprawdzać czy szczelne wszystko

Opublikowano

Sprawdz odme i zaworek w trojniku. Odlacz przepkywke i sprawdz co bedzie. 

Opublikowano

wtyczke od przepływki?