Marcin-Johan Opublikowano 5 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Często gęsto pomykają lewym pasem z prędkościami delikatnie mówiąc nadmiernymi. Nie mów że wszyscy są zasadni i przestrzegają przepisy. Po mieście tak ale trasa i drogi dwupasmowe.... ja nie mam nic przeciwko sam też daje po garach często gęsto jak warunki pozwalają i eielu kierowców nie tylko Audi tak jeździ. Umówmy się nie są to wolne auta i wiele nie trzeba by przekroczyć dopuszczalną. Ja nie mówię o jakimś extremum ale o szybkiej dynsmicznej jeździe i niestety ale audi czesto rzuca się w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejK. Opublikowano 5 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 4 minuty temu, Dev napisał: a obejrzyj sobie StopChama na jutubie, tam masz 100% "sportofcóf" No dobre, dobre i trafione w "punkt" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin-Johan Opublikowano 5 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Obie marki słyną z mocy i konkurencji.. Jak rano pojedziesz swoim Audi spojrz w prawo i lewo i przed siebie założę się ze od 60% napotkanych aut będziesz miał o 50 hp. wiecej albo i jeszcze więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin-Johan Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Witajcie . Ponizej przykłady kart przeglądowych dla silników grupy Vw poerwsze 3 dla benzynowych i czwarta diesel. Ja interpretuje zapis że w razie konieczności uzupełnic do max tak że jak auto dostaje po garach to jest taka konieczność i koniec!. Podkreślić chcę ze w niektórych silnikach zdarza się za ilość napełniania podana w karcie = max. Olej 504,00-507,00 0 lub 5 w/30 a 508,00-509,00 0w/20 może być stosowany tylko w niektorych kodach silników! Są nowe silnik gdzie jest dopuszczona tylko norma 508-509 jak i są silniki gdzie tylko 504-507 tej samej pojemności ale zależy od roku produkcji i kodu silnika. W tabeli producenta przy kodach z silnikien na 508 -509 JEST NAPISANE ostrzeżenie ze zastosowanoe oleju 504 i odwrotnie może doprowadzić do uszkodzenia silnika. Nie wiem o co biega ale prawdopodobne że o panewki tak jak kiedyś zacierały się w 1.9 tdi bxe. Są też silniki chocby 2.0tsi gdzie można w zależności od kodu albo 504 albo 508 albo jeden i drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Te silniki mają różne pasowania współpracujących części, panewki wal tłoki pierścienie walki łańcuchy popychacze itd itp Jeżeli producent podaję co trzeba lac to się leję i tyle. Kiedyś lali 15w40 teraz leję się 0W20, technologia budowy silników i produkcji olej silnikowych cały czas idzie do przodu Już są oleje 0W8, ale do czego? Nie mam bladego pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 (edytowane) W dniu 3.05.2021 o 00:49, Dev napisał: jutro wrzuce foty bagnetu jak wygladają na nim stany oleju 1. przed odpaleniem zimnego silnika 2. w trakcie pracy 3. po zgaszeniu silnika zobaczycie coś ciekawego Edytowane 9 Maja 2021 przez Dev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 @Deva po zgaszeniu silnika ile masz tego oleju bo słabo widać na zdjęciu? U mnie w BFB zaraz po zgaszeniu rozgrzanego silnika jest tylko trochę mniej niż na zimnym przed odpaleniem. Tak czy inaczej wlewam 4,5 l i na zimnym mam trochę powyżej max, co ciekawe książka pisze że powinno wejść tylko 3,5 l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 7 minut temu, pelonek1 napisał: @Deva po zgaszeniu silnika ile masz tego oleju bo słabo widać na zdjęciu? U mnie w BFB zaraz po zgaszeniu rozgrzanego silnika jest tylko trochę mniej niż na zimnym przed odpaleniem. Tak czy inaczej wlewam 4,5 l i na zimnym mam trochę powyżej max, co ciekawe książka pisze że powinno wejść tylko 3,5 l. 3 zdjecie, widac doskonale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 26 minut temu, Dev napisał: 3 zdjecie, widac doskonale Teraz widać ale zdjęcia były chyba w innej kolejności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 26 minut temu, pelonek1 napisał: Teraz widać ale zdjęcia były chyba w innej kolejności Jo, źle wczesniej wkleiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi