Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czyszczenie nastawnika pompy VP37 by Lishoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wszystko pięknie zaszło, już na drugi dzień było sucho. Podobno padają też inne uszczelki ale gdzieś od dołu. U mnie na razie ok. ale braciak w 1Z miał z tym problem.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam ma ktoś może dane o dawce wtrysku i napięciu pompy z programu "polski VAG 4.9" bo tylko ten program udało mi się podpiąć (silnik 1Z).

Opublikowano

dawka na pewno 3,4 napięcie poszukaj w wątku bo nie pamiętam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

koledzy ja probujac dostroic obroty i dawke wedlug poradnika i punktu ''precyzyjne ustawianie'' i odnoszac sie do ''tabele wartosci mierzonych'' probuje ustawic dawke wtryskiwanego paliwa 2.2 jak w tabelce lecz jak jest za niskie np 1.6 obroty faluja jak zas za wysokie obroty nie faluja ale dawka w granicach 5-6 jak to dostroic ?

Opublikowano

[br]Dopisany: 21 Listopad 2011, 16:42_________________________________________________Jakie powinno być napięcie czujnika RSW na zapłonie dla mojego silnika? tutaj chyba namieszałem .....??

Opublikowano

Napięcie RSW dla 1Z = 0,76 V, a co do dawki ustaw w granicach 4-5 ale jak będzie to 6 to nie ma tragedii, byle nie za mało bo wtedy nierówno pracuje.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam u mnie po wymianie uszczelki pod nastawnikiem spalanie podskoczyło do ponad 7l/100 (przedtem ok 5-5,5) odpala na dotyk obroty 950 czyli jak przed wymianą co może być przyczyną?

Opublikowano

zwiększyłeś dawkę i ci więcej pali, poluzuj śruby puknij w nastawnik i powinno pomóc

Opublikowano

a w którą stronę trzeba go "puknąć" ? ;) w stronę zderzaka czy szyby?

Opublikowano

podłącz Vag-a i będziesz widział co się dzieje, jak dobrze pamiętam stukasz w stronę zderzaka tylko bardzo delikatnie bo mały ruch może sporo mienić.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A czy ma ktoś pomyśł jak odkręcic 2 srubki ( miedziane) w nastawniku od cewki, po moje są tak do.....ne że obruciła sie gwiazdka. Myslałem juz żeby czyms przeciąc lekko na śrubokręt.

Opublikowano

01268 - quantity adjuster (n146) 35-00

taki mam błąd po czyszczeniu nastawnika w AFN-ie

może jakieś sugestie czego to przyczyna?

---------- Post dopisany at 21:38 ---------- Poprzedni post napisany at 21:38 ----------

01268 - quantity adjuster (n146) 35-00

taki mam błąd po czyszczeniu nastawnika w AFN-ie

może jakieś sugestie czego to przyczyna?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dobrze ustawiłeś wg VAGa czujnik przesuwu w nastawniku ?

To jest dosyć precyzyjna robota, mały ruch powoduje dużą zmianę wartości czujnika przesuwu, trzeba dać sobie troszkę czasu i ustawić dokładnie.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Pytanie do szanownych kolegów,

czy to normalne, że RSW skacze mi z wartości 0,7V na 0,72V. Wartości mierzone na zagrzanym silniku. I tak sobie patrzę, mierzę i pokazuje mi 0,72V, a co jakiś czas cyknie na 0,7V. Silnik AHU.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Doloncze sie do tematu i mam pytanko czy przy wymianie uszczelki pod nastawnikiem i dekielkiem musze ustawiac napiecie RSW czy tylko dawke ? Silnik AFN

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Łukasz musisz skorygować jedynie dawkę paliwa.

Panowie u mnie pokazuje w grupie 001 w trzeciej pozycji 1,64 -1,74 czy to normalne??

Powiedzcie jeszcze jak sprawdzić czy nastawnik nadaje sie do czyszczenia.

Wykręcę dekielek i co dalej mam próbować przesunąć wskaźnik kontrolują go na Vag czy wartości zmieniają się???

Dziś odpiąłem kostkę od licznika i poza tym że licznik nie działał(obrotomierz tak)i wskazówka paliwa latała jak chciała to nie zauważyłem żadnej różnicy.

Sam nie wiem czy pchać się w robotę z nastawnikiem skoro nie mam aż takich konkretnych objawów:eusathink::eusathink::eusathink:

Dziś zabrałem sie za czyszczenie nastawnika.cała operacja bez lutowania zajela mi 1,5h.

Szacunek za opis:hi::hi:

Niestety nie było w środku żadnego opiłka:decayed:

Próbowałem ze szwagrem zlutować ale za żadne skarby nie dało rady.

Zawiozłem dla elektro,powiedział że potraktuje to kwasem i powinno dać rady jak nie to bedę szukał kogoś z mocniejszą lutownicą.

Acha w 1 grupie ta wartość co pisałem w trzeciej pozycji to po odpaleniu auta,na zapłonie jest 0.68:wink:

---------- Post dopisany 02-03-2013 at 20:30 ---------- Poprzedni post napisany 03-02-2013 at 10:57 ----------

Pare spostrzeżeń po czyszczeniu nastawnika dla potomnych:decayed::

-Ja w swoim nastawniku nie miałem wejścia na klucz 10 od spodu nastawnika,należy wtedy odkręcić torxa na tej górnej śrubie i delikatnie przełamać tą srubę w lewo wtedy ramie RSW będzie poruszać sie luźno:wink: Wartość RSW po dokręceniu pokrywy nastawniku zwiększy,to też trzeba mieć na uwadze.U mnie miałem 0.68 zaś po dokręceniu dekielka wyszło 0.70v

-Należy zwrócić uwagę na położenie elektromagnesu względem obrotowego ramienia(starać się wyregulować elektro tak żeby wszędzie miał równe otwory)nie jest to łatwe ale możliwe.

-lutowałem kable tak żeby luty nie wpadły do środka(trzeba pamiętać że nastawnik jest zanurzony w ropie także jest tłusty.

Powodzenia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie to jak jest w końcu z tym RSW? u mnie w bloku nr 1 w poz. trzeciej pokazuje 1.420 V? to jest dobra wartość? Dodam ze od jakiegoś czasu gdy jadę ze stałą prędkością i obrotami w okolicach 1500 - 1800 czuć delikatne poszarpywanie:kwasny:

Opublikowano
Panowie to jak jest w końcu z tym RSW? u mnie w bloku nr 1 w poz. trzeciej pokazuje 1.420 V? to jest dobra wartość? Dodam ze od jakiegoś czasu gdy jadę ze stałą prędkością i obrotami w okolicach 1500 - 1800 czuć delikatne poszarpywanie:kwasny:

a spr na zgaszonym silniku ?????

---------- Post dopisany at 22:19 ---------- Poprzedni post napisany at 22:18 ----------

Na zgaszonym powinno byc w okolicach 0,7

Na pracyjujacym jasna sprawa ze bedzie wiecej

Opublikowano

w sumie racja sprawdzałem na pracującym po ustawieniu dawki paliwa:hi:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Mam problem z odpalaniem auta po nocy lub dłuższym postoju, muszę kręcić kilka sekund. Później odpala od ręki. Kąt wtrysku ustawiony na poziomie 54.

Czy może to być problem z dawką?

Na VAGu pokazuje mi 5,8-6,0 przy napięciu 1,700-1,740 więc chyba trochę mała dawka?

Czy mogę to zwiększyć VAGiem czy tylko przesuwając pokrywę nastawnika?

Aha... dodam że wcześniej jak jeszcze autko ładnie odpalało miałem 5,6 i napięcie 1,720-1,780

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdro Kow