Stichy Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Chcialem sie podzielic z takim spostrzerzeniem a zarazem chcialbym sie dowiedziec czy jest ok - jestem jednym ze szczesliwych posiadaczy A4 TDI od ok 2 lat z obecnym przebiegiem 180k, smiga bez problemu, ale po jakims czasie zauwazylem ze juz smietanki brakuje bo juz nie zbiera sie tak jak po zakupie. Stwierdzilem ze latka leca, turbinka wysmigana i czego mozna sie spodziewac. Przyspieszenie mozliwe do akceptacji, oleju nie bierze -przynajmniej od serwisu do serwisu nie dolewam, spala wszystko poprostu jerzdze. W ciagu calego tego okresu pzejechalem ok 40k i wymienilem zawor recyrkulacji spalin bo nie lubie miec brudnego silnika a on juz troszke sie pocil i intercooler - zona na kraweznik wjechala i urwala zaczepy i doszukalem sie pekniecia wiec wymiana. Poza tym nic i nudzilem sie z tego powodu wiec postanowilem przerobic wydech na podwujny. Zamontowalem - pochwale sie ze sam wszystko robilem, ale tlumiki nie sa ori ;( bo nie lubie zakladac uzywek a ori za drogie wiec male rezanko i jest. Wstawilem trojnik w polowie miedzy srodkowym tlumikiem a koncowym bo bylo wg mnie dobre miejsce, wszystko poskladane wiec przejazdzka nie ta adzia zbiera sie super na drugim biegu mozliwe jest uzyskanie swiatelka ESP na blacie poprostu zas jak dziecko sie ciesze. Przejechalem w ten dzien jakies 100km bo nie wierzyle i myslalem ze to chwilowe ale tak jest dalej - paliwa nie dolewalem nawet maski nie podnosilem - czy to mozliwe :dance:
maciejski Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 miales zapchany katalizator moze? ps. koncowki to bys wymeinil na jakies inne
Stichy Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2009 koncowki to sa chwilowe czekam na paczke bo tutaj 40 yoyo za jedna , a kata nie ruszalem, ale moze jakos sam sie wyczyscil, ja raczej mam ciezka noge i paznokciem gazu nie daje to powinien byc przedmuchiwany na bierzaco. Dzis zrobilem 300km i dalej super smiga wiec cos bylo faktycznie bylo zapchane moze ten koncowy tlumik
Lishoo Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Jeżeli masz nadal te rury ze starego wydechu, to po prostu to sprawdź! zerknij czy jest prześwit
GRazny Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 ciekawe... stawiam na zapchany wydech...
Stichy Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2009 No przeswit jest. Amoze byc cos takiego? - zwiekszony przeplyw spalin i turbina moze lepiej sie wkreca
Lishoo Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 No tak, ale jeżeli rura jest oryginalna i samochód jest bez wirusa to przecież wszystko powinno dobrze działać :| a może wydech ktoś zmienił na cichszy/mniejszy
variocustoms Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Nie wiem jak w dieslach ale w benzynie i benzynie Turbo sama wymiana końcowego wydechu nie dawała praktycznie żadnych efektów oprócz dźwiękowych, sens ma jedynie dobrze dobrany cały układ wydechowy renomowanej firmy np. Supersprint, Tubi-style, MTM, ja w Ar 155 miałem cały przelotowy + Remus DTM + wirus, dolot itd. itd. i to dało wymierne efekty (nawet płomyki były). Uważam, że u Ciebie to efekt PLACEBO.
ArkadiuS Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Pewnie siła sugestii, ale przejedź się na hamownie i zmierz na pełnym obciążeniu i oczywiście podziel się wynikiem hehehe
Stichy Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Nie wiem nic na temat jakis tam efektow ale jak juz zonka zauwazyla ze lepiej sie zbiera(ten samochod za szybko jedzie :>) to cos w tym jest a jak jest niech bedzie i to jak najdluzej
Rekomendowane odpowiedzi