Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B9 Avant - V6 3.0 TDI quattro - daytona grey pakiet czerń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chwilę już tutaj z Wami jestem, ale wreszcie znalazłem czas na założenie wątku.

Moje pierwsze Audi, kryterium poszukiwań auta ograniczało się praktycznie tylko do silnika, czyli 3.0 TDI :wink: Udało mi się zrobić zacny prezent na nowy rok. Wyposażenie dość ciekawe, osobiście brakuje mi tylko wentylacji foteli.

Wyposażenie znajdziecie tutaj

Do tej pory wyłączyłem system S&S, wygląd VC zmieniłem na S4, zaślepki pod maską dodane, spryskiwacze reflektorów wyłączone. Planuję przyciemnić tylne szyby, zmienić tylny znaczek na czarny oraz wrzucić tylny dyfuzor z polifta. 

20210515_164428.jpg

20210515_164437.jpg

20210515_164529.jpg

20210515_164539.jpg

Edytowane przez BlackM4mba

Opublikowano

Piękna :hi:najładniejszy dla mnie kolor w audi

Opublikowano
  • Autor

Dzięki :decayed: ten kolor to zdecydowanie atut

Opublikowano

Bardzo ładna sztuka, Kilka detali do Black pakietu i będzie bunia? bezawaryjności pozostaje tylko życzyć ?

Opublikowano

Gratulacje! :oklasky: kolejny CRTC, serducho musi być mocne:decayed: do tego skrzynia tip:thumbup1:

BTW. Nie dostaniesz przeglądu z wyłączonymi spryskami, do tego pogorsza się wiązka światła z zabrudzonymi lampami. Przy matrixach to aż grzech bez sprysków jeździć.

Opublikowano
  • Autor

Wątpię, żeby ktoś to sprawdzał na przeglądzie :wink: a o brudne lampy w moim przypadku nie ma się co martwić, wręcz za często myję autkoB)

Opublikowano
51 minut temu, BlackM4mba napisał:

Wątpię, żeby ktoś to sprawdzał na przeglądzie 

Sprawdzają.

Opublikowano

może w DE

Opublikowano
16 godzin temu, BlackM4mba napisał:

Wątpię, żeby ktoś to sprawdzał na przeglądzie :wink: a o brudne lampy w moim przypadku nie ma się co martwić, wręcz za często myję autkoB)

Częste mycie auta nie ma tu nic do rzeczy. Wystarczy wyprzedzić lub minąć się na trasie z 3 tirami w niesprzyjających warunkach i już masz uyebane światła. Będziesz zatrzymywał się po drodze i przecierał co chwilę lampy?

Opublikowano

Dokładnie, będziesz a) walił innym po oczach i b) ograniczasz sobie własną widoczność. 

Opublikowano

audi nawet w przypadku xenonów, full ledów nie stosuje spryskiwaczy więc o czymś to świadczy

Opublikowano
  • Autor
52 minuty temu, black70 napisał:

Częste mycie auta nie ma tu nic do rzeczy. Wystarczy wyprzedzić lub minąć się na trasie z 3 tirami w niesprzyjających warunkach i już masz uyebane światła. Będziesz zatrzymywał się po drodze i przecierał co chwilę lampy?

Chcesz mi powiedzieć, że po wyprzedzeniu np. 3 wspomnianych tirow w niesprzyjających warunkach od razu spryskujesz reflektory? Z tego co kojarzę to spryskiwane są co 5 razy przy okazji mycia szyby.

Ale pomijając to wszystko, w poprzednim samochodzie zakodowałem sobie spryskiwanie reflektorów po przytrzymaniu dźwigienki ok. 2.5 sekundy,  czu tutaj da się też tak zrobić? Bo mi osobiście nie pasuje ten cykl co 5 raz, szczególnie na krótkiej trasie, gdzie po każdym wyłączniu auta ten licznik się resetuje.

Opublikowano
Godzinę temu, marcin_o23 napisał:

audi nawet w przypadku xenonów, full ledów nie stosuje spryskiwaczy więc o czymś to świadczy

Tak ale są to xenony, które nie przekraczają 2000 lm (D8S) lub na rynek USA gdzie jak wiadomo, jest dziki zachód i nikogo nie obchodzi co w lampie świeci i tym bardziej jak świeci. To samo z led bez sprysków, też nie przekraczają 2000 lm.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
4 godziny temu, marcin_o23 napisał:

Świadczy to o skompstwie i cięciu na czym się da. :facepalm:

A przy okazji graty z pięknej fury. :hi:

Edytowane przez vvalery

Opublikowano

gdyby wymuszały to przepisy to pewnie musiałoby to być zamontowane

Opublikowano
25 minut temu, marcin_o23 napisał:

gdyby wymuszały to przepisy to pewnie musiałoby to być zamontowane

Przepisy to jak najbardziej regulują i  wymuszają (ECE Nr 48).

Słowo kluczowe jest tak jak pisałem wartość 2000 lm.  Masz lampy powyżej 2000 lm musisz mieć spryski, masz poniżej nie musisz.

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, vvalery napisał:

Świadczy to o skompstwie i cięciu na czym się da. :facepalm:

A przy okazji graty z pięknej fury. :hi:

Dziękuję :wink:

Opublikowano
W dniu 17.05.2021 o 10:01, marcin_o23 napisał:

Dokładnie tak, u mnie w wersji z full led nie odczuwam braków, wręcz się cieszę że tego dziadostwa nie ma bo non stop maska była uj***na/zachlapana płynem :gicior:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Może nie jest to oryginał, ale wg. mnie lampki dają radę :decayed: jak się jakaś spali to idę w oryginały.

20210924_201528.jpg

20210925_001131.jpg

Edytowane przez BlackM4mba

Opublikowano

Wygląda dobrze:thumbup1: