machonis Opublikowano 16 Maja 2021 Opublikowano 16 Maja 2021 Cześć, mam taki błąd w sterowniku 00858 011 Połączenie między wyjściem sygnału ZF (pośr.cz.) radia a wzmacniaczem antenowym W bagażniku w boczku mam jeden luźny kabel. Czy to on stwarza problem? Gdzie powinien być podpięty?
pila24 Opublikowano 16 Maja 2021 Opublikowano 16 Maja 2021 Ktoś tam przeróbkę robił,ten podwójny przewód z białą wtyczką powinien być wpięty w miejsce gdzie ten pojedynczy z białą wtyczką jest obecnie wpięty.
machonis Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Opublikowano 16 Maja 2021 Tak też myślałam, ale jak go podmienię to nie działa radio. Widziałam właśnie na internecie, że wszyscy mają podwójny w tym wzmacniaczu.
pila24 Opublikowano 16 Maja 2021 Opublikowano 16 Maja 2021 Widać po wiązkach że ktoś tam już siedział i zrobił przeróbkę instalacji,a radio zbiera fale normalnie?
machonis Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Opublikowano 16 Maja 2021 Automatycznie nie ustawi znanych stacji oprócz Radia Maryja, ale ręcznie ustawione stacje działają, choć wydaje mi się, że sygnał nie jest zbyt mocny.
pila24 Opublikowano 16 Maja 2021 Opublikowano 16 Maja 2021 Maryjkę łapie na auto strojeniu bo ma bardzo silny sygnał,trzeba wyciągnąć radio i zobaczyć czy przewód z podwójną wtyczką znajduje się za nim i podpiąć do radia oraz wzmacniacza. Oczywiście może być coś nie tak z uwagi na to że już ktoś grzebał i problem musiał wcześniej występować.
machonis Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Opublikowano 16 Maja 2021 A powiedz mi, jak myślisz od czego będzie kabel, który aktualnie jest we wzmacniaczu? Może da się znaleźć jakiś schemat podłączenia? Jak myślisz, czy przez tą przerwę może być problem, że MMI działa tylko na włączonym zapłonie i silniku? Jak już zgasi się silnik to MMI się wyłącza i nie da się go włączyć póki nie włączy się zapłonu.
pila24 Opublikowano 16 Maja 2021 Opublikowano 16 Maja 2021 51 minut temu, machonis napisał: A powiedz mi, jak myślisz od czego będzie kabel, który aktualnie jest we wzmacniaczu? Raczej do radia podłączony,tylko nie wiem dlaczego nie ten podwójny. 52 minuty temu, machonis napisał: Jak myślisz, czy przez tą przerwę może być problem, że MMI działa tylko na włączonym zapłonie i silniku? Jak już zgasi się silnik to MMI się wyłącza i nie da się go włączyć póki nie włączy się zapłonu. To już raczej problem z samym mmi
machonis Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Opublikowano 16 Maja 2021 11 minut temu, pila24 napisał: To już raczej problem z samym mmi A wiesz może co może być powodem tego problemu z MMI? W ustawieniach nie ma nic, w zielonym menu sprawdzałam wszystkie ustawienia czasu, ale też nie było nic na 0.
pila24 Opublikowano 16 Maja 2021 Opublikowano 16 Maja 2021 Nie mam pojęcia,może być jakaś usterka w mmi lub innych komponentach. Zrób skan i wklej wyniki
machonis Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Opublikowano 16 Maja 2021 Podeślę skan we czwartek bo jutro wyjeżdżam. Może uda się znaleźć przyczynę w kodach.
Muskel1 Opublikowano 17 Maja 2021 Opublikowano 17 Maja 2021 (edytowane) Masz w ogóle mmi czy może radio concert? Zrób zdjęcie co siedzi nad panelem klimy. Edytowane 17 Maja 2021 przez Muskel1
machonis Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Opublikowano 21 Maja 2021 KODY BŁĘDÓW A4 B8.pdf Pełny skan błędów. A mam pytanie, czy jak mam wejście AUX w podłokietniku to możliwe, że było też AMI w samochodzie czy nie ma to związku ze sobą?
Muskel1 Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 (edytowane) AMI nie jest zależne od AUX i odwrotnie. Sprawdź w schowku czy masz AMI. Masz gdzieś przerwę w światłowodzie i dlatego MMI nie działa jak należy. Dodatkowo masz nagrzebane coś w tej instalacji (na podstawie tych błędów, które są zapisane). W VCDS jest funkcja testu magistrali optycznej. Uruchom ją to może pokaże, na którym odcinku. Edytowane 21 Maja 2021 przez Muskel1
machonis Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Opublikowano 21 Maja 2021 W schowku nie ma AMI, ale jest puste miejsce po AMI co mnie zdziwiło. Może stąd ten błąd przerwanego obwodu?
Muskel1 Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 (edytowane) Godzinę temu, machonis napisał: Może stąd ten błąd przerwanego obwodu? Nie. Urządzenia połączone są w pętlę i jak jest gdzieś przerwa to melduje błąd. Edytowane 21 Maja 2021 przez Muskel1
machonis Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Opublikowano 21 Maja 2021 Mój schowek wygląda tak. Zdjęliśmy go przed chwilą i nie widać tam żadnych luźnych kabli.
Muskel1 Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 (edytowane) Masz w wiązce gdzieś namieszane. Edytowane 21 Maja 2021 przez Muskel1
machonis Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Opublikowano 21 Maja 2021 Świeży nabytek więc ciężko stwierdzić co poprzedni właściciel namodził :/ No nic, ja tego pewnie nie ogarnę, może kiedyś z czasem wyjdzie co jest nie tak.
Rekomendowane odpowiedzi