PiterA4 Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Witam mam pytanie jakie jest prawidłowe ciśnienie oleju na biegu jałowym i na obrotach na rozgrzanym silniku?? Silnik 1.9 afn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterA4 Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Niema jak się dowiedzieć czegoś od inteligentnych ludzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLIVER Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 A co się dzieje Ci jakie Ty masz to ciśnienie ? Kiedyś była na forum dostępna w pdf, książka "Sam naprawiam Audi A 4 " Chyba tam było ładnie opisane o ciśnieniu poszukaj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterA4 Opublikowano 29 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Nadal nie otrzymałem odpowiedźi powiem jakie ja mam to ludzie będą drogą dedukcji dochodzić a ja chce wprost ile?! W książce pisze na obrotach na jałowym w afn nie doszukałem się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLIVER Opublikowano 30 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 (edytowane) To ja zapytam ,Czu ci się świeci kontrolka na biegu jałowym? że pytasz o to ciśnienie..Jesli masz ori czujnik , odpowiedni olej a na biegu jałowym ci kontrola nie swieci to nie szukaj sobie problemu ważne jest ciśnienie na wyższych obrotach jak podaje tabela gdy silnik pracuje pod obciążeniem . Kiedyś jak miałem AFN -a to sprawdzałem u siebie i było w okolicy 1,1,2 Bara na wolnych obrotach silnik nagrzany 90* i było Ok ... To tyle ja mogę ci napisać Edytowane 30 Maja 2021 przez OLIVER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterA4 Opublikowano 30 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 5 godzin temu, OLIVER napisał: To ja zapytam ,Czu ci się świeci kontrolka na biegu jałowym? że pytasz o to ciśnienie..Jesli masz ori czujnik , odpowiedni olej a na biegu jałowym ci kontrola nie swieci to nie szukaj sobie problemu ważne jest ciśnienie na wyższych obrotach jak podaje tabela gdy silnik pracuje pod obciążeniem . Kiedyś jak miałem AFN -a to sprawdzałem u siebie i było w okolicy 1,1,2 Bara na wolnych obrotach silnik nagrzany 90* i było Ok ... To tyle ja mogę ci napisać Silnik 90 a olej? Bo to chyba ważniejsze po przegonieniu auta nie gazowaniu na postoju mam 0,8 0,9bara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 30 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 23 minuty temu, PiterA4 napisał: Silnik 90 a olej? Bo to chyba ważniejsze po przegonieniu auta nie gazowaniu na postoju mam 0,8 0,9bara troche mało, jaki masz olej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterA4 Opublikowano 30 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 28 minut temu, Dev napisał: troche mało, jaki masz olej ? 10W40 mobil1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 30 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 3 godziny temu, PiterA4 napisał: 10W40 mobil1 następną razą zapodaj 5W40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterA4 Opublikowano 30 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 5 minut temu, Dev napisał: następną razą zapodaj 5W40 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberrrrciiik Opublikowano 30 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 W dniu 30.05.2021 o 20:30, Dev napisał(a): następną razą zapodaj 5W40 Można tak olej zmieniać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 30 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 A czemu nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi