Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Miga rezerwa - ile litrów ropy zostało ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kiedys przejechałem 915km zaświeciła mi się rezerwa, 20km później zjechałem na stację. I do baku wlazło mi ponad 61 litrów :shocked:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

podgrzeje trochę kotlecika... a od kiedy uznajecie ze rezerwa się swieci? bo u mnie jest tak ze jak wskazówka dochodzi do czerwonych kresek kontrolka zapala się na chwile i gasnie czasami zaświeci się na dłużej czasami krócej. Dopiero po jakims czasie swieci na stałe. I ostatnio do zbiornika weszło mi całe 60l ( po wciśnięciu odpowietrznika wlazło 7-9 l dodatkowo) tzn że kontrolka musiała mi się zaswiecić jak miałem jeszcze sporo ropki, czy moze być tak że wskazówka oszukuje? ostatnio na pełnym baku wraz z tym odpowietrznikiem zrobiłem jakieś 850-900 km czy to normalne? a tankuje ruską ropę czy to może dla tego dodam ze silnik nie traci na niej mocy.. [br]Dopisany: 03 Styczeń 2010, 10:15_________________________________________________up

Opublikowano

podgrzeje trochę kotlecika... a od kiedy uznajecie ze rezerwa się swieci? bo u mnie jest tak ze jak wskazówka dochodzi do czerwonych kresek kontrolka zapala się na chwile i gasnie czasami zaświeci się na dłużej czasami krócej. Dopiero po jakims czasie swieci na stałe. I ostatnio do zbiornika weszło mi całe 60l ( po wciśnięciu odpowietrznika wlazło 7-9 l dodatkowo) tzn że kontrolka musiała mi się zaswiecić jak miałem jeszcze sporo ropki, czy moze być tak że wskazówka oszukuje? ostatnio na pełnym baku wraz z tym odpowietrznikiem zrobiłem jakieś 850-900 km czy to normalne? a tankuje ruską ropę czy to może dla tego dodam ze silnik nie traci na niej mocy.. [br]Dopisany: 03 Styczeń 2010, 10:15_________________________________________________up

nie dość żę tak mąło pali to jeszcze ruska;) ? nic nie mówie:) mi średnio na baku wychodzi 1200 i tam zostaje jeszcze bo rzadko jeżdze aż stanie .i nigdy raczej te 60 litrów nie wlałem zawsze ponad 50 z kawałkiem jak juz
Opublikowano

60 weszo jak nic ( karnistrem odmierzone :wink4:) tylko że w odpowietrznik jeszcze tyle weszło, ale coś sporo spalił, teraz był znów zatankowany tą samą ropą, zrobiłem 500 km i mam strzałkę równo na połowie wskaźnika, tylko że ta wskazówka szybko opada jak się juz wyjdzie po za tą połowę ( w stronę rezerwy) może masz rację zatankuję na orlenie izobaczę jak będzię wychodzić :good: ale to dopiero jak to wyjeżdzę i spr ile km wyszło

Opublikowano

Jak miga rezerwa to najwyższy czas podjechać pod dystrybutor i zatankować jak się nie chce mieć problemów :tongue4:

Opublikowano

U mnie jak zapaliła się lampka to od razu pojechałem na stację i weszło 55 litrów. :good:

Opublikowano

U mnie po zapalaniu lampki przejechalem jeszcze jakeis 40 km i pojechalem na stacje. Z odpowietrzaniem nalalem mu 65,2l. Zawsze tankuje na BP i praktycznie na tej samej stacji.

Opublikowano

A ja do rezerwy nie dojeżdżam bo jak się zbliża wskazówka do czerwonego pola to dostaje palpitacji :polew: tzn chwilowo skacze od zera do 1/4 i za cholere nie wiem o co chodzi... chyba niunia boi się że jej picia zabraknie :decayed: więc staram się mieć zawsze w zbiorniku co najmniej 1/4

Opublikowano

U mnie jak zapaliła się lampka to od razu pojechałem na stację i weszło 55 litrów. :good:

potwierdzam, u mnie to samo i wg książki też tak jest - 55+7 rez.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

To i ja się pochwalę, teraz już wiem że swoją głupotą...

Otóż lekceważyłem informację w komputerze, że od momentu zapalenia się rezerwy mam do przejechania 50 mil (jakieś 80 km, użytkuję A4 w Irlandii). Chciałem koniecznie sprawdzić ile przejadę na pełnym baku i wiem teraz, że miałem szczęście bo przy informacji 0 mil na wyświetlaczu naginałem to info o jakieś 10-15 km jeszcze.

Ze swojego doświadczenia wiem, że na rezerwie przejedzie się około 100 km, ale chyba nie ma sensu tego sprawdzać. Już inni zaryzykowali i na szczęście się udało :kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wg moich obserwacji rezerwa ma 6-7 litrow

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie gdy zapala się rezerwa pozostaje jakieś 9,5L- zakładając, że bak w B6 ma 68L pojemności, tak jak podaje instrukcja. Ostatnim razem, gdy zapaliła się rezerwa i zatankowałem do pierwszego wybicia pistoletu weszło mi 58,5L:)