Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Android Auto w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z map, muzyki (yt music, spotify) i yanosika. nic wiecej w sumie. da sie jakos odblokowac YT i inne aplikacje 

Opublikowano

Aplikacje jak Viber czy WhatsApp też odczytują wiadomości i można w razie potrzeby podyktować odp. i wysłać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A ja mam pytanko odnośnie tego patcha. 

Samochód posiada jedynie pojedynczy port USB, więc zanim kupie nowe gniazdo i po prowadzę  kable to chciałbym jedynie zaktualizować mapy. Czy mogę wgrać powyzszy patch nie posiadając jeszcze gniazda z podwójnym usb  ? Proces instalacji będzie taki sam ? Bo rozumiem, że nowych map nie mogę wgrać jeśli nie spatc**je MMI ?

Dziękuję za pomoc 

Edytowane przez edys075

Opublikowano

Tak, ja tak miałem uruchomione. Dopiero po jakimś czasie dokładałem 2xUSB

Opublikowano
1 godzinę temu, arnonim napisał(a):

Tak, ja tak miałem uruchomione. Dopiero po jakimś czasie dokładałem 2xUSB

Czyli instaluje normalnie MIB według poradnika i aktywuje na koniec android auto mimo iż nie mam jeszcze gniazda Ok. Czy M.I.B._More-Incredible-Bash-3.6.0 będzie w porządku? Które foldery wrzucić na kartę SD ? Wszystko to co jest na screenie czy może dopiero zawartość folderu : M.I.B._More-Incredible-Bash-3.6.0 ?

Screenshot_20240830_133324_My Files.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, edys075 napisał(a):

Czy M.I.B._More-Incredible-Bash-3.6.0 będzie w porządku?

Tak.

8 godzin temu, edys075 napisał(a):

czy może dopiero zawartość folderu : M.I.B._More-Incredible-Bash-3.6.0 ?

Wszystko co znajduje się w folderze M.I.B. Przeczytaj tutejszy temat od początku do końca, bo wszystko było tutaj wielokrotnie opisywane.

Opublikowano
3 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Tak.

Wszystko co znajduje się w folderze M.I.B. Przeczytaj tutejszy temat od początku do końca, bo wszystko było tutaj wielokrotnie opisywane.

Wszystko zrozumiałe, trochę tych stron trzeba było przeczytać ? Powiedz mi tylko proszę skąd pobrać patch do map i aa bo te stare linki z całego postu nie działają. Mib jak wyżej pisałem mam ściągnięty, brakuje mi jedynie patcha i aktualnych map :)

Swoją drogą ba tej stronie są jakieś mapy. To poprawne mapy ? 

https://www.briskoda.net/forums/topic/524024-columbus-map-update-2024-2025-mib12-high/

Opublikowano
9 godzin temu, edys075 napisał(a):

Powiedz mi tylko proszę skąd pobrać patch do map

https://mibsolution.one/

Użytkownik: guest

Hasło: guest

Zanim cokolwiek zaczniesz patchować wstaw zdjęcie wersji MMI z czerwonego menu, gdyż są 2 wersje i patchowanie tylko  jednej z nich wykonywane jest za pomocą M.I.B.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
23 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

https://mibsolution.one/

Użytkownik: guest

Hasło: guest

Zanim cokolwiek zaczniesz patchować wstaw zdjęcie wersji MMI z czerwonego menu, gdyż są 2 wersje i patchowanie tylko  jednej z nich wykonywane jest za pomocą M.I.B.

Super dzięki ! Mapy pobrane, wersja 370 to najnowsza w tej chwili ? Natomiast mam problem z wejściem do red menu. Za żadne skarby nie mogę wejść według opisanych skrótów. Mam dużą navi. Zawiesiłem się na najbardziej banalnej rzeczy. Może muszę odpalić auto ?

20240831_222338.jpg

Opublikowano

Miałeś wrzucić zdjęcie wersji z czerwonego menu. ?

Opublikowano

Wchodzimy w czerwone menu w MMI (Engineering menu), jednocześnie prawy srebrny przycisk pchając w dół (w pozycję MEDIA) a lewy srebrny przycisk pchając w górę (w pozycję NAV/MAP). Przytrzymujemy w tej pozycji do momentu pokazania się czerwonego menu.

Screenshot_20240901_102300_Opera.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Miałeś wrzucić zdjęcie wersji z czerwonego menu. ?

Ja wiem wiem, ale według opisanej kombinacji przez Ciebie w tym wątku nie mogę wejść w to menu. Wiem, że jest niezbędne. Przyciski mam sprawne, i robię wszystko identycznie ale menu się nie pokazuje nawet jeśli czekam 10 sekund. Spróbuję dziś raz jeszcze po dłuższej jeździe.

Opublikowano
7 godzin temu, edys075 napisał(a):

Mapy pobrane, wersja 370 to najnowsza w tej chwili ?

Tak.

7 godzin temu, edys075 napisał(a):

Może muszę odpalić auto ?

Zapłon wystarczy.

Opublikowano
W dniu 1.09.2024 o 18:07, Muskel1 napisał(a):

Tak.

Zapłon wystarczy.

Udało się w końcu po wielu próbach? co jak co ale powinno to być prostsze w wykonaniu albo to coś z moim samochodem nie tak. Które oprogramowanie jednostki jest najnowsze do mojego MMi ? Chciałbym to wykonać przed wgraniem patcha. P5092 ? Mogę to wgrać bezpośrednio z mojej wersji P3638 ?

20240902_222619.jpg

Edytowane przez edys075

Opublikowano

Możesz od razu wgrać MHI2Q_ER_AUG22_P5092_MU1329. Jest to ostatnia wersja dostępna jako update.

Opublikowano
1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Możesz od razu wgrać MHI2Q_ER_AUG22_P5092_MU1329. Jest to ostatnia wersja dostępna jako update.

Super pobrane. Lecę kupić kartę 32gb. Masz jakieś sprawdzone czy to obojętne dla mmi ? Zastanawiam się tylko jak wgrywać update,  bo nie mam prostownika, a słyszałem, że proces może dlugo zająć i aku może ucierpieć. Mogę zrobić po rozruchu samochodu ?

Opublikowano

Kartę kup jakąś znanego i sprawdzonego producenta. Tylko nie jakiąś no name.

Aktualizacja trwa 15-20 min, w zależności od karty.

Możesz na postoju odpalić auto.

Opublikowano
4 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Kartę kup jakąś znanego i sprawdzonego producenta. Tylko nie jakiąś no name.

Aktualizacja trwa 15-20 min, w zależności od karty.

Możesz na postoju odpalić auto.

Wezmę Samsunga, chyba dopłacę do 64GB bo bardziej się opłaca względem 32GB. Pobrane oprogramowanie rozpakowałem... I rozumiem teraz, że wszystkie te pliki z zalaczonego screena przekopiować bezpośrednio na kartę SD, która jest sformatowana w FAT32 ?

20240903_104754.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, edys075 napisał(a):

I rozumiem teraz, że wszystkie te pliki z zalaczonego screena przekopiować bezpośrednio na kartę SD, która jest sformatowana w FAT32 ?

Tak.

Opublikowano
W dniu 15.03.2023 o 13:48, Muskel1 napisał(a):

Ja nie miałem problemów z K3346.

Możesz zaktualizować do K3344. Między K3346 a K3346 nie było wielkich zmian. Nie pamiętam dokładnie co więcej wnosi K3346. 

@Muskel1 mam pytanie, bo w jednym z wcześniejszych postów sugerowałeś aktualizację z 3241>3344>3346. Jeżeli zrobiłem aktualizację z 3241>3346 - która zbyt wiele nie wnosi to co powinienem zrobić? Wgrać 3344 a następnie 3346 ponownie? Czy zacząć od 3241 i przechodzić po kolei?