Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Android Auto w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 8.04.2023 o 12:31, Damianex napisał(a):

na chwile obecną wgrałem M.I.B., wykonałem konwersję tam zawartą na EU, wyszedłem z oprogramowania MHI2Q_US_AUG22_P3639 MU:0918, i przeszedłem bezpośrednio na MHI2Q_ER_AUG22_P5092

na końcu dostałem komunikat ze urządzenia Sdars oraz HD nie odpowiadają.

mam język PL, komunikaty PL, VC jest w PL, region w aucie wyświetla się jako Europa, zegar ma czas letni i pokazuje poprawną datę i godzinę, działa CP bez problemu, w radiu stacje są PL. Nie zmieniałem na wyższe programowanie bo nie znalazłem pliku FW.

na chwile obecną problem jaki mam to w VC pokazuje się prędkość km/h oraz MPH.

IMG_1802.jpeg

Cześć Damianex,

mam identyczną sytuacje jak Ty miałeś, mam aktualnie taki sam soft USA MHI2Q_US_AUG22_P3639 MU:0918 i chce zrobić konwersje na EU oraz wgrać europejski MHI2Q_ER_AUG22_P5092 w ten sam sposób jak Ty z M.I.B. Czy mógłbyś opisać krok po kroku jak to zrobiłeś? :) Same patchowanie jednostki M.I.B.'em wiem jak zrobić jednak chodzi o rzeczy dodatkowe do konwersji i wgrywanie potem nowego softu EU. Strona mibsolution.one na ten moment jak wiemy nie działa gdzie jest to podobno opisane a nigdzie indziej nie mogłem znaleźć dokładnych informacji na ten temat.

Druga sprawa to czy mógłbyś wrzucić link skąd aktualnie pobrać soft
 MHI2Q_ER_AUG22_P5092 MU: 1329 lub mógłbyś udostępnić?

Pozdrawiam!

Edytowane przez PioterB9

Opublikowano

Zapraszam zdalnie lub stacjonarnie

Opublikowano

Witam czy mógłbym prosić plik patch do mojej wersji, nie mogę nigdzie znaleźć tych plików MIB mam w wersji 3.6.0 z góry bardzo dziękuję 

IMG_9385.jpeg

Opublikowano

mogę pomóc zdalnie. prv

Opublikowano

@serniX

https://mega.nz/file/4bQVQSYa#nqcRUUxogXRJe_flirFAZjnQrE0_-LOwYTl3-vCVqrE

Hasło do rozpakowania:

a4-klub

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Kolega Muskel1 szacun 🫡dziękuję za szybką odpowiedź,

MIB wgrany mapy zaktualizowane do 2025/26 bez wgrywania nowszego FW. 
Dziękuję koledze Deniro który zaoferował plik PATCH za 300zł, wiadomo czasy ciężkie 😉.

Z faktu że jestem stary  na forum od 2dni 😇 chciałbym się podzielić linkiem skąd ściągnąłem PATCHe do MIB które wiele osób poszukuje Muskel1 jeszcze raz dziękuję za czas poświęcony dla nas zielonych 😉

NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI 

https://www.reddit.com/r/OBDeleven/comments/1kbla4z/mibsolutionone_firmware_site_is_down_when_will_it

IMG_9433.jpeg

IMG_9434.jpeg

IMG_9441.jpeg

IMG_0667.jpeg

Edytowane przez serniX
Aktu

Opublikowano

:wink:

Jestem ciekawy czy w listopadzie pojawią się jeszcze jakieś nowe mapki dla tych jednostek. Z tego co piszą, prawdopodobnie nie będzie już żadnych nowych aktualizacji i wersja P410 najprawdobodobniej była ostatnią. Jeżeli nie, to nowa wersja powinna pojawić się w niebawem.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
14 minut temu, serniX napisał(a):

Kolega Muskel1 szacun 🫡dziękuję za szybką odpowiedź,

MIB wgrany mapy zaktualizowane do 2025/26 bez wgrywania nowszego FW. 
Dziękuję koledze Deniro który zaoferował plik PATCH za 300zł, wiadomo czasy ciężkie 😉.

IMG_9433.jpeg

IMG_9434.jpeg

IMG_9441.jpeg

Jeszcze Gracenote podnieś do wersji V24 i masz komplet

https://mega.nz/file/I85jiTaA#_O9j1BLcGZMqdeMefJ_P2JsvR9vdwPPx11-xZWTWaTw

Opublikowano
49 minut temu, serniX napisał(a):

Nie cięzkie czasy - Zdaje sobie sprawe że pewne rzeczy można sobie zrobić samemu natomiast nie zawsze się to udaje i lludzie kończą z uceglonym radiem - nie każdy się czuje na siłach aby te procesy przeprowadzać np tu więc to kwestia indwydiualna , nie używam M.I.B toola a mam swoje klucze licencyjne podpisane pod VIN bez patchowania dzięki czemu po aktualizacji nie znika kod , coś za coś

Edytowane przez Deniro

Opublikowano
55 minut temu, turzol napisał(a):

Jeszcze Gracenote podnieś do wersji V24 i masz komplet

https://mega.nz/file/I85jiTaA#_O9j1BLcGZMqdeMefJ_P2JsvR9vdwPPx11-xZWTWaTw

THNX czy po wgraniu GraceNote musze robić wszystko od nowa czyli MIB i mapy ? Czy tylko  nagrać na SD? (jak ewemtualnie uruchomic)? 

Opublikowano
26 minut temu, serniX napisał(a):

THNX czy po wgraniu GraceNote musze robić wszystko od nowa czyli MIB i mapy ? Czy tylko  nagrać na SD? (jak ewemtualnie uruchomic)? 

uruchamiamy w REM i aktualizacja. Nic nie trzeba na nowo dogrywać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Jak najprościej i bez zbytniego kombinowania uruchomić Apple CarPlay w Audi a4 b9 po lifcie z nową jednostką MHI3 wersja P3385?

Iphone łączy się bezprzewodowo z jednostką przez bluetooth, ale tylko do dzwonienia i strumieniowania muzyki. W telefonie w opcji CarPlay widzę jednostkę Audi MMI, ale nie łączy się z nią.

Opublikowano
Godzinę temu, pwmatys napisał(a):

Witam wszystkich.

Jak najprościej i bez zbytniego kombinowania uruchomić Apple CarPlay w Audi a4 b9 po lifcie z nową jednostką MHI3 wersja P3385?

Iphone łączy się bezprzewodowo z jednostką przez bluetooth, ale tylko do dzwonienia i strumieniowania muzyki. W telefonie w opcji CarPlay widzę jednostkę Audi MMI, ale nie łączy się z nią.

Mogę w śląskim uruchomić bezterminowe licencje na Navi/Phone Apps - w tym Apple Carplay i Android Auto bezprzewodowo. Dodatkowe tryby jazdy, znaki drogowe, RS Monitor i wiele więcej.

Opublikowano
9 godzin temu, turzol napisał(a):

Mogę w śląskim uruchomić bezterminowe licencje na Navi/Phone Apps - w tym Apple Carplay i Android Auto bezprzewodowo. Dodatkowe tryby jazdy, znaki drogowe, RS Monitor i wiele więcej.

Po tej odpowiedzi domyślam się, że jedyna legalna możliwość to wykupienie jakiejś licencji i aktywacja tego w ASO?

Opublikowano

Zdalnie uruhcomimy potrzebujesz jedynie kabelek ENET , grupowicze sobie bardzo chwalą taką forme , szybko łątwo prosto z domu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć wszystkim! 👋

Jestem tu nowy, więc na początek wielkie pozdrowienia dla całej społeczności!

Widziałem, że jest tu sporo osób z doświadczeniem w MMI/MIB2 – dlatego liczę, że ktoś będzie mógł mi doradzić.

Mam jednostkę:

MHI2Q_ER_AUG22_P4212

Oprogramowanie MU: 1177

Potrzebuję aktywacji FEC 023000EE (licencja map), żeby móc wgrać nowsze mapy.

Nie szukam żadnych wielkich aktualizacji czy dodatków, zależy mi tylko na samej licencji, najlepiej w sposób możliwie najbliższy OEM.

Czy ktoś z Was może podpowiedzieć:

- sprawdzoną paczkę lub metodę, która działa na tej wersji MMI,

- na co zwrócić uwagę, żeby nie narobić problemów z MMI?

Będę mega wdzięczny za każdą wskazówkę, doświadczenie lub nawet krótką podpowiedź. 🙏

Z góry dzięki i pozdrawiam wszystkich!

Opublikowano
41 minut temu, SewekW napisał(a):

sprawdzoną paczkę lub metodę, która działa na tej wersji MMI,

M.I.B. + Patch. Wszystko opisane wielokrotnie na forum:szukaj:

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź!

Przyznaję, że wątek zacząłem czytać od końca i trafiłem akurat na prośbę @serniX, więc założyłem, że to właściwe miejsce na pytanie. Stąd moja niepotrzebna prośba o paczkę.

Zabieram się teraz za lekturę od początku i poszukanie wszystkich opisów. Dzięki za naprowadzenie. 😉

Opublikowano

Mam wgraną wersję map: "2025 (size: 14.0 GB) P390_N60S5MIBH3_EU.7z" czy najnowsza wersja to: "2026 (size: 15.78 GB) HIGH2_P430_EU_202545.zip" tylko ten przedrostek "HIGH2" oznacza, że nie będzie odpowiedni do mojej modelu nawigacji ?

Opublikowano

P430 jest odpowiedni.