Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Android Auto w Audi A4 B9

pl_adamk

Rekomendowane odpowiedzi

Ale na załączonym zdjęciu widać numer PINu i wpięty w niego kabel 

20240719_210652.thumb.jpg.e49e46608d6e779b49f9a09abf8d78a1.jpg20240719_211011.thumb.jpg.3df6d9e8026bdab63cee8f97baf41c9b.jpgMasz rację 54 jest wolny ale 1 jest zajęty, czy w inny niż 1 można podłączyć ? Na tym zdjęciu dobrze widać, że 1 jest podpięty.

Edytowane przez arnonim
Dodanie zdjęcia

Albo musisz się wlutować (lub lepiej uzywjac zacisków) albo metoda mało inwazyjna, dokupić wtyczkę trójnik.

5 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Albo musisz się wlutować (lub lepiej uzywjac zacisków) albo metoda mało inwazyjna, dokupić wtyczkę trójnik.

Dzięki za wszystkie podpowiedzi, zastanawiam się tylko co jest wpięte pod ten PIN 1 skoro jest zajęty.

1 minutę temu, Muskel1 napisał(a):

Podświetlenie złącza USB.

Tego pojedyńczego, które miałem ?

Dziękuję za wszelką pomoc, bez Was nie udałoby mi się podłączyć modułu. Oprogramowanie miałem już wcześniej wgrane do aktualizacji map, tylko wówczas nie włączałem Carplay activation a po podłączeniu uruchomiło mi się Menu czy chcę włączyć Android car (włączyłem).

Jeszcze nie wiem dlaczego jak uruchomię Janosika to nie mam głosu nawigacji i jak z niego powrócić do menu z apkami ?

W dniu 20.07.2024 o 12:40, arnonim napisał(a):

Dziękuję za wszelką pomoc, bez Was nie udałoby mi się podłączyć modułu. Oprogramowanie miałem już wcześniej wgrane do aktualizacji map, tylko wówczas nie włączałem Carplay activation a po podłączeniu uruchomiło mi się Menu czy chcę włączyć Android car (włączyłem).

Jeszcze nie wiem dlaczego jak uruchomię Janosika to nie mam głosu nawigacji i jak z niego powrócić do menu z apkami ?

Jutro biorę się za montaż wiązki u siebie i mam pytanie  - gdzie podłączyłeś czerwony kabelek zasilający?  

Chciałbym zapytać, czy chcąc aktywować Android Auto, muszę aktualizować soft, czy jest możliwość zakodowania AA na tym co już jest? Obecnie jestem jeszcze przed wymianą portu. 

20240330_101711.jpg

20240719_190703.thumb.jpg.8339ca2c46bc1cec66de56a49e216499.jpg

W dniu 22.07.2024 o 18:44, aglest napisał(a):

Jutro biorę się za montaż wiązki u siebie i mam pytanie  - gdzie podłączyłeś czerwony kabelek zasilający?  

Podłączyłem do listwy bocznej z bezpiecznikami, która znajduje się po lewej stronie kierownicy, pod maskownicą. PIN nr 5 (wolny)

Edytowane przez arnonim
uzupełnienie
  • Lubię to 1

4 godziny temu, JacobMTB napisał(a):

Chciałbym zapytać, czy chcąc aktywować Android Auto, muszę aktualizować soft, czy jest możliwość zakodowania AA na tym co już jest? Obecnie jestem jeszcze przed wymianą portu. 

20240330_101711.jpg

Nie musisz.

AA to nie kwestia kodowania.

@Muskel1co może być powodem, że nie zawsze działa przycisk return jak chcę wyjść z jakiejś apki i przejść do menu ?

Teraz, Muskel1 napisał(a):

Przycist na panelu mmi?

Tak

Przycisk jest ok, bo poza AA działa prawidłowo. W takim razie muszę udać się do kolegi i podłączyć pod komputer, bo nie sprawdzałem błędów.

2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Nie musisz.

AA to nie kwestia kodowania.

Jasne, dzięki. Wymiana portu -----> patch jednostki (by Congo) ---> kodowanie, adaptacje. Tak zrozumiałem czytając forum. :D Czy dobrze?

Mam takie pytanie (może trochę dziwne 😃), z czego można korzystać na AA ? Youtube nie działa, messenger też nie pokazuje ostatnich wiadomości, przez whatsapp nie można zadzwonić 😀