arnonim Opublikowano Piątek o 07:50 Opublikowano Piątek o 07:50 Panowie co może być powodem, że nie działa messenger na Android Auto oraz wchodząc w Janosika często zdarza się, że nie działa przycisk wyjścia do głównego menu. A4B9 przedlift 2016
Ambasador22 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu W dniu 21.04.2023 o 22:13, olekj32 napisał(a): Panowie, pozwólcie, że i ja dorzucę coś od siebie. Generalnie wszystkie informacje o tym jak aktywować CarPlay znajdują się w tym wątku i wystarczy tylko poszukać. Posiłkowałem się również wpisami z niemieckiego forum link. Kroki: 1. Zacząłem od zaktualizowania wersji oprogramowania. W samochodzie miałem wersję softu 3241 i zaktualizowałem do wersji 3344. Nie robiłem update do wersji 3346. Z informacji z forum wynika, że różnice między wersjami są marginalne a każda aktualizacja niesie ze sobą niewielkie ryzyko. Z potwierdzonych informacji z niemieckiego forum wynika, że Carplay uruchomi się nawet na wersji 2161. 2. W kolejny kroku wgrałem M.I.B. wersja 3.5.0. plus patch odpowiedni dla mojego softu. Miałem drobne obawy, czy warto korzystać z tej wersji bo była wypuszczona dosłownie 4 dni wcześniej ale bezzasadne. Wgranie M.I.B, backup + patch przebiegły bez zakłóceń, na koniec puściłem jeszcze SVM fix. Według informacji z forum, błąd można usunąć za pomocą VCDSa i przeliczania na kalkulatorze szesnastkowym ale po co się męczyć BTW. Kody aktywują się niezależnie od posiadania gniazda USB z transferem danych. 3. Dla sportu wgrałem również najnowsze mapy (linki do znalezienia w wątku). Zawartość przekracza już 32 gb, więc trzeba posłużyć się kartą 64 gb. Prawdopodobnie można wyrzucić jakiś kraje, których nie chce się aktualizować (przykładowo Rosja waży 6 gb) ale nie chciało mi się sprawdzać czy tak jest rzeczywiście a karta kosztowała 25 zł. 4. Bardzo ważne! Do każdej z wymienionych wyżej czynności należy bezwzględnie podpiąć prostownik. Aktualizacja map trwała ponad 40 minut i pod koniec prostownik podawał ponad 6 A a napięcie wahało się między 12.3 - 12.4 V. Na niemieckim forum widziałem info, że do aktualizacji softu oraz M.I.B. z patchem nie powinno włączać się silnika. Nie wiem czy to prawda, wolałem nie sprawdzać. Jedynie aktualizację map można przeprowadzić nawet w czasie jazdy. 5. W samochodzie posiadam jedynie gniazdo do ładowania. Przez chwile rozważałem instalację podwójnego gniazda w podłokietniku ale niemałe koszty plus potrzeba rozkręcenia tylu elementów jakoś nie zachęcały. Całe szczęście ktoś, chyba na 3 stronie wątku, wrzucił info plus filmik o możliwości montażu gniazda z VW. Poniżej wklejam link do oferty z Aliexpress. Za komplet gniazdo + przewód zapłaciłem 170 zł a przesyłka przyszła w 10 dni. Dla VW Golf 7 MK7 VII CarPlay Media USB AUX przełącznik MIB2 MDI USB AMI przejściówka 5Q0035726E 5Q0 035 726 E| | - AliExpress PL.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com 6. Prowizorycznie gniazdo trzymałem w schowku ale wyglądało na straszne druciarstwo. Postanowiłem zamontować gniazdo w podłokietniku korzystając z porad pana z Włoch. Ale i to ostatecznie sobie odpuściłem, zamontowałem gniazdo w półce przed tunelem środkowym. Na allegro kupiłem za 80 zł półkę z otworem pod USB (8W1 864 131 C) a sam montaż to już żaden problem. Demontaż schowka i tunelu środkowego, godzina pracy. 7. W ostatnim kroku kupiłem Carlinkit 4.0. Pomimo różnych opinii w necie, ja nie zauważyłem żadnych problemów przy korzystaniu. Żadnych lagów ani zawieszania. W tej samej chwili włączam Spotify, Yanosika oraz Google Maps i nie widzę żadnych opóźnień. 8. Koszty instalacji wyniosły 250 zł, Carlinkit nie liczę ponieważ nie jest niezbędny do działania Carplay. Witam Panowie ja zrobiłem podobnie z tym samym portem USB. U mnie jest problem z połączeniem po kablu. Łączy się telefon jak jest podpięty i go restartuje. Jak go odepnę to znowu trzeba go restartować aby się połączyć. Gdzie jest błąd?
turzol Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu W porcie USB. USB ori czy od Pana Chińczyka?
Ambasador22 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Port usb made in poland nowy. W zielonym menu android jest odblokowany por usb nr 1 standard przypisany.
turzol Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Jaką masz wersje softu w jednostce? Ten port USB NIE działa w trybie CarPlay i Android Auto w urządzeniach z procesorem Qualcomm.
Ambasador22 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Sterownik firmy harman. z tyłu ma 4 podobne wyjścia usb/ kamery 360/ virtual cockpit
Ambasador22 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Cześć. Jeśli tak to jaki port usb proponujesz?
edys075 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 6 minut temu, Ambasador22 napisał(a): Cześć. Jeśli tak to jaki port usb proponujesz? Ja proponuję podwójny w podłokietniku: 8W0035736
Ambasador22 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Witam Sa jeszcze do audi pojedyncze porty 8W0035708 z aux i pojedyncze 8W0035708A. One wchodza też w grę czy lepiej wziąć podwójny?
turzol Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Teraz, Ambasador22 napisał(a): Witam Sa jeszcze do audi pojedyncze porty 8W0035708 z aux i pojedyncze 8W0035708A. One wchodza też w grę czy lepiej wziąć podwójny? Poczytaj USB с поддержкой Carplay для Audi MIB2 — DRIVE2 WWW.DRIVE2.RU Всем привет! Добро пожаловать в мою первую статью в личном блоге. Так сложилось, что мое увлечение вышло за рамки одного конкретного автомобиля. К тому же...
Rekomendowane odpowiedzi