Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Witam czy polecacie a4 b6 z silnikiem 3.0 benzyna 220km Quatro ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przymierzam się do zmiany auta czy w b6 silnik 3.0 benzyna 220 km dobre do gazu? I czy jest awaryjna ? 

Opublikowano

Miałem, problemów z tym nie było. Rozrząd jest w tym silniku problematyczny i ogólnie serwis nie za tani jak na tak stary samochód pomimo braku turbo.

Opublikowano

Zerknij sobie na jeden z moich tematów akurat wałkuje ASNa . Jak masz pewniaczka z katami w dobrym stanie to możesz zaryzykować. 

Ale naprawy nie będą tanie. 

Tak jak tass napisał rozrząd problematyczny i mało kto umie go ogarnąć. 

Edytowane przez DarekS4

Opublikowano

Problematyczny rozrząd, 4 katalizatory (jeśli trafisz sztukę, która je ma), wypadające klapki w kolektorze ssącym, branie oleju, w komorze silnika ledwo miejsca żeby rękę włożyć.... Miałem dwa lata, bardzo lubiłem to auto ale drugi raz bym nie kupił ;)

Opublikowano
35 minut temu, Grzechuwart napisał:

Przymierzam się do zmiany auta czy w b6 silnik 3.0 benzyna 220 km dobre do gazu? I czy jest awaryjna ? 

odpusc sobie

Opublikowano

Ja dodam od siebie żeby nie mierzyć swoją miarą. Jeżeli auto oddajesz tylko do mechanika a sam nie jesteś w stanie wykonać napraw to odpuść sobie. 

Ja mam inny pogląd ale u siebie na warsztacie robię sobie wszystko sam więc nie chce mierzyć tematu swoją miarą. Z punktu widzenia klienta detalicznego? Nie kupiłbym 

Opublikowano
9 godzin temu, Grzechuwart napisał:

Jeżeli chcesz koniecznie v6 to zostaje tylko 2.4,która w przeciwieństwie do 3.0 jest tania w utrzymaniu z uwagi na prostą konstrukcję. Tyle że nie występowała razem z Q w b6,oraz z multi jako automat.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi . Pozdrawiam 

Opublikowano

Też nie polecam oczywiście jeżdżę do tej pory nim już 4 lata ale znowu bym go nie kupił, częste problemy z wypadaniem zapłonu, problemy z katalizatorami, problemy z sondami, nie zbiera się rewelacyjnie jak na 3.0 v6, koszty utrzymania wysokie, problemy z pękającymi blokami, ogólnie skarbonka chyba, że zadbana to daje frajdę

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koszty kosmiczne, jak na taki stary samochód ?. Jeżdżę, bo wszystko drogie już porobione, ale 2 raz bym się nie pchał. Z blokiem loteria. Nigdy nie wiesz, czy w końcu nie pójdzie i przebieg nie ma znaczenia. Są bezproblemowe Asn, ale takich ze świecą szukać.