pelonek1 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Cześć, nie mogę znaleźć nigdzie informacji jakie seryjnie doładowanie (zadane) ma turbo w audi A6 C6 polift z silnikiem 3,0 TDI o kodzie CDYA. Jak ktoś może podzielić się wiedzą to byłbym wdzięczny.
Muskel1 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Podepnij VCDS to Ci pokaże w podpowiedzi ile powinno być. Jeżeli się nie mylę to max.1,295 Bar
pelonek1 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Muskel1 napisał: Podepnij VCDS to Ci pokaże w podpowiedzi ile powinno być. Jeżeli się nie mylę to max.1,295 Bar Mam raczej za cienką wersję VCDSa bo w B7 podpowiada, w C6 niestety nie chce. Robiłem logi ostatnio i wyszło mi 2,49 bara minus ciśnienie atmosferyczne czyli około 1,5 bara, także jak ktoś ma info ile ma być to chętnie się dowiem. Edytowane 16 Czerwca 2021 przez pelonek1 1
Muskel1 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Jesteś pewny, że masz oryginalny soft? Może już ktoś podniósł ciśnienie doładowania właśnie o te 0,2 Bar (tak jak zazwyczaj podnoszą). Zgadzałoby się wtedy z tym, co napisałem.
pelonek1 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2021 22 minuty temu, Muskel1 napisał: Jesteś pewny, że masz oryginalny soft? Może już ktoś podniósł ciśnienie doładowania właśnie o te 0,2 Bar (tak jak zazwyczaj podnoszą). Zgadzałoby się wtedy z tym, co napisałem. No właśnie nie jestem pewien dlatego pytam. Po auto byłem sam w DE, być może tam ktoś grzebał, ja przez trzy lata użytkowania nic nie robiłem. Jeździłem kiedyś ze znajomym audi z takim samym silnikiem zrobionym na 300KM i 600NM i jechał dużo lepiej od mojego także wydaje mi się że nikt nic nie dłubał. Znalazłem też w necie logi takiego samego silnika w i doładowanie zadane wyglądało dokładnie tak samo jak u mnie, dosłownie tak samo, niczym się nie różniło.
pelonek1 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2021 @Muskel1dostałem info od @Galetto - 1,5 bara w silniku CDYA, także jeszcze seria. Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi