Kondi67 Opublikowano 15 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Cześć! Tak zastanawia mnie jedna rzecz, a mianowicie w silniku 1.6 występuje krótka skrzynia 5-biegowa i przy 140km/h obroty wynoszą ok.4 tys. Planuję trasę poza granicę kraju, jeździłem już odcinki 3,4 czy 6 godzinne, ale czy przykładowo trasa ok 13/14h na 4tys. obrotów ma negatywny wpływ na silnik? Czy wręcz na odwrót - wtedy pracuje w optymalnym dla siebie zakresie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 15 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Nic mu nie będzie. U mnie tez jest taka krótka skrzynia i jakos zyje ponad 200tys silnik a lekko nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W.W. Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Witam! Wczoraj, 2021-10-03,przejechałem po wymianie przewodówWN,cewki (zespołu cewek),świec NGK i wyczyszczeniu na blysk przepustnicy, trasę ponad 400 km.Prędkość często 150 km/h na 5 biegu przy 4tys.obrotów/min.Nie więcej.Po tej wymianie auto zbiera się szybko,i nie "muli", a także płynnie "idzie".Ogromna zmaiana na plus.Cała robota we dwóchzajęła ok.4,5 godziny,ale bylo warto.Cena przewodów Bremi,CewkiBosch i świec w hurtowni ok.400 pln. Spalanie 6,7l /100km ak obliczyłem z nadmiarem.A4B6 '2003 ALZ1,6 8V ma 180 tys. km przebiegu.Pozdr.WW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi