marbart Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Chcialbym wymienic zawieszenie które posiadam (1BE) na coś bardziej komfortowego - co oprócz amortyzatorów musiałbym wymienić ? Tylko proszę o brak uwag w stylu "przecież 1BE jest świetne" - ja chcę bardziej komfortowe pozdrawiam
fantastic Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 standard 1BA - ale czy ono jest bardziej komfortowe to nie wiem, na pewno jest wyższe. sprężyny + amory
FAZY Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Szerze mówiąc wymieniając zawieszenie 1be na 1ba ,komfort zwiększy się minimalnie jeżeli chcesz poprawić komfort jazdy to zmniejsz raczej średnicę felg na mniejsze ,tyle że wtedy tracisz na przyczepności
GILI Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Szerze mówiąc wymieniając zawieszenie 1be na 1ba ,komfort zwiększy się minimalnie jeżeli chcesz poprawić komfort jazdy to zmniejsz raczej średnicę felg na mniejsze ,tyle że wtedy tracisz na przyczepności i wyglądzie
boberek Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 mam same sprezyny do sprzedania a adaho ma cały komplet 1BA z amorami w super stanie
Madas Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 czemu chcesz zmieniać ?? .... przecież to jest super zawieszenie , nawet nie zauważysz polepszenia komfortu przy zmianie na 1BA a wygląd zmieni się na gorszy .... przemyśl to jeszcze raz ....
boberek Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 hmm wydaje mi sie ze odczuje jak sie będzie kładł na prawo i lewo i pływał po drodze
Madas Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 hmm wydaje mi sie ze odczuje jak sie będzie kładł na prawo i lewo i pływał po drodze dokładnie jak widzisz zwolenników 1BE i 1BV masz wielu
boberek Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 ja i tak długo wytrzymałem bo z rok i jezdizłem na serii i powiem ze naprawde było super o nic sie nie martwiłem jak zalozyłem 1BE to róznica była spora potem doszły stabilizaroty RS4 i potem 18 to juz mi wszytsko jedno
Flyer Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Nie gadajcie. Na 1BA czuc naprawde komfort [jesli felga to np. 16"], na 1BE jest juz sztywniej, a na 1BV twardo.
kry2503 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam, możemy się zamienić na sprężynki
marbart Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Dzięki za info. Felgi mam już 16' więc raczej 15 już nie założę. Choć jak prześlę zdjecia to raczej źle nie wyglądają. Jeśli chce pojeździć sportowo to zasiadam w gokarcie - tam jest prawdziwe twarde zawieszenie. A na codzień i polskie drogi wolę komfort. Nie wiem czy to ma jakiś wpływ ale wydaje mi się że szybciej zuzywaja się opony z twardszym zawieszeniem - szczególnie że codziennie robie ok 200 km. Ale jeśli zwiększenia komfortu nie odczuję to może nie warto... Co musiałbym jeszcze wymienić oprócz sprężyn i amortyzatorów ?
letallec Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Możemy zamienić się na jakiś czas . Ja Ci dam cale swoje, a Ty mi cale swoje Mam full standard
kry2503 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Ja też mam standard więc chyba mija się z celem :>
simon__75 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Chcialbym wymienic zawieszenie które posiadam (1BE) na coś bardziej komfortowego - co oprócz amortyzatorów musiałbym wymienić ? Tylko proszę o brak uwag w stylu "przecież 1BE jest świetne" - ja chcę bardziej komfortowe pozdrawiam Chetnie zamienia moj standard na 1BE :gwizdanie:
malik Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Z tego co wiem to zawieszenie jest pod konkretny silnik i napęd (ośka, quattro). Więc nie proponujcie kolesiowi spręzyn od 1.9 do 2.5 bo zamiast podnieść to mu siądzie jeszcze bardziej
marbart Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2009 czy ktoś wie gdzie w Krakowie mogę znaleźć dobry warsztat od zawieszeń ?
truckmaniac Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Parametry naszych furek pasują do siebie, także z chęcią się z tobą zamienię. A niech tam. Niech stracę Coś tam jeszcze dorzucę
Rekomendowane odpowiedzi