Loczekb5 Opublikowano 17 Lipca 2021 Opublikowano 17 Lipca 2021 Witam. Jestem tu nowy a przychodzę po rade odnoście problemu z odpalaniem audi a4 b6 1.9 tdi 131km AVF . Mianowicie odpalila normalnie wrocilem z pracy około 3w nocy około 15 następnego dnia wsiadam odpalam wszytko git a po 3/4 sekundach audi zgasła , próbuje odpalić jeszcze raz kręci kreci słychać ze brakuje jej niewiele by odpqlila ale jednak . Zostawiłem ja na noc , na trzeci dzień wsiadam i nadal kreci i nie pali , pompa paliwa słyszę ze ciągnie paliwo ( z Orlenu) pierwsze co przyszło na myśl to "plak" popsikalem troche i odpaliła , trzymałem ją na około 1000obr. (Około 1min) Żeby przypadkiem nie zgasła przejechałem około 30 km zgasiłem odpaliła beż problemu na czwarty dzien odpaliła pojechałem kolejne 30km . Do pracy nie jeździłem bo sie balem ze nie odpali na 5 dzień chce odpalić i zbowu 3/4 sekundy i padł. Ktoś wie co to może być
piotrsob1 Opublikowano 17 Lipca 2021 Opublikowano 17 Lipca 2021 Wygląda na to że się zapowietrza po dłuższym postoju , jeżeli po kilku sesjach kręcenia rozrusznikiem jednak będzie odpalać. Jak odpala na chwilę i gaśnie to trzeba szukać nieszczelności od zbiornika do pompy tandemowej włącznie. Zakładam oczywiście że to nie wina immobilizera, gdyby to on był przyczyną to symbol żółtego kluczyka by nie gasł na desce w czasie próby odpalania. 1
Rekomendowane odpowiedzi