Opublikowano 2 Marca 20233 l Wyczytałem że jest możliwość uruchomienia trybu sportowego za pomocą ELM i Car Scanner. Ktoś słyszał o tym?
Opublikowano 3 Marca 20233 l W dniu 22.02.2023 o 11:51, Muskel1 napisał(a): W B9 jest tak samo. Soft musi być przynajmniej 0300. Myślisz, że jak mam wersję softu 0309 to już da radę ?
Opublikowano 3 Marca 20233 l Autor 12 minut temu, BlackM4mba napisał(a): Myślisz, że jak mam wersję softu 0309 to już da radę ? Powinno.
Opublikowano 3 Marca 20233 l No i rzeczywiście działa, tylko obroty mam wyskalowane aż do 8tys. ? Edytowane 3 Marca 20233 l przez BlackM4mba
Opublikowano 3 Marca 20233 l Spróbuję, miałem przed kodowaniem sport layout wersję S4 ustawioną już od jakiegoś czasu
Opublikowano 3 Marca 20233 l Autor Po zmianie kodowania musisz zamknąć auto pilotem i odczekać parę minut aby sterowniki uśpiły się. Jeżeli nadal nie będziesz miał obrotomierza do 6000 to będziesz musiał zrobić update VC do wersji 0379.
Opublikowano 6 Marca 20233 l Znalezione na innym forum. Nie sprawdzałem jeszcze. Jest chyba na przykładzie Audi TT ale był post że i w B9 działa. Sam nie sprawdzałem. Nie mam aktualnie auta przy sobie. Sport Layout HowTo.pdf
Opublikowano 7 Marca 20233 l W dniu 19.07.2021 o 23:24, Muskel1 napisał(a): Przed zakończeniem pojawi się pytanie o dokonaniu dokumentacji wstecznej. W tym momencie podpinamy i odpalamy VCDS. Wchodzimy w sterownik 5F i w adaptację. Wyszukujemy kanału adaptacji "IDE02502-Bestätigung der Verbauänderung", odczytujemy i notujemy sobie zapisana tam wartość. @Muskel1czy ten krok można ewentualnie pominąć ? Może głupie pytanie, ale nie mam VCDS...
Opublikowano 7 Marca 20233 l Autor 1 godzinę temu, BlackM4mba napisał(a): @Muskel1czy ten krok można ewentualnie pominąć ? Może głupie pytanie, ale nie mam VCDS... Pominięcie tego kroku skutkuje zapisaniem błędu w sterowniku, którego nie da usunąć się tylko kasując go. Można pominąć ale będziesz miał błąd w sterowniku. Dodatkowo po aktualizacji zapisane zostaną błędy prawie we wszystkich sterownikach. Nie musisz mieć VCDS, VCP lub OBD11 też da radę. Edytowane 7 Marca 20233 l przez Muskel1
Opublikowano 7 Marca 20233 l Ok, widzę w OBD11 taką opcję, rozumiem że tak ja pisałeś, w pewnym momencie pojawi mi się wartość aktualna, bo na razie tam nic nie widzę
Opublikowano 7 Marca 20233 l Autor Nie pojawi się ale powinna być zawsze widoczna w adaptacjach. Wchodzisz w sterownik 5F, następnie w adaptacje i tam powinna być widoczna wartość.
Opublikowano 8 Marca 20233 l @Muskel1czy to ten moment na podpięcie VCDS? Czy trzeba kliknąć kontynuuj ?
Opublikowano 8 Marca 20233 l Autor Naciskasz na kontynuuj, następnie pojawi się pytanie czy chcesz przeprowadzić dokumentację wsteczną, wtedy podpinasz VCDS/OBD11 i obliczasz wartość.
Opublikowano 8 Marca 20233 l Trochę poza tematem, ale może wiesz co zrobić, żeby pokazały mi się wartości mocy i momentu? Bo cały czas są na poziomie 0%