OLIVER Opublikowano 25 Lipca 2021 Autor Opublikowano 25 Lipca 2021 A czy może jest ktoś tutaj co może mi powiedzieć -wycenić mniej więcej jaką kwotę można się spodziewać od likwidatora szkody ? Bo ja się kompletnie nie orientuje w tych sprawach A dobrze by było coś wiedzieć . proszę tylko mnie źle nie zrozumieć
hak64 Opublikowano 25 Lipca 2021 Opublikowano 25 Lipca 2021 (edytowane) 2 godziny temu, OLIVER napisał: wycenić mniej więcej Jeśli zderzaka nie zakwalifikują do wymiany, a tylko do lakierowania, to spodziewaj się kwoty około 1 tys (lakierowanie zderzaka i lakierowanie naprawcze pokrywy bagażnika, plus polerka klosza tylnej lampy. Jeśli z wymianą zderzaka, to można mówić o 3 tys zł. Pęknięty zderzak, ułamany zaczep, głęboka rysa, kwalifikuje taki element do wymiany. Na odwołanie masz trzy lata od zdarzenia. Możesz nawet naprawić auto i po jakimś czasie domagać się wyższej kwoty odszkodowania (o ile kosztorys ubezpieczyciela był zaniżony). Edytowane 25 Lipca 2021 przez hak64
OLIVER Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Witam Panowie Sprawa załatwiona . Poszedłem na ugodę z ubezpieczycielem . dzięki wszystkim za zaangażowanie za wszystkie porady Pozdrawiam Temat do usunięcia
Rekomendowane odpowiedzi