colak Opublikowano 25 Lipca 2021 Opublikowano 25 Lipca 2021 witam panowie pytanie czy u was po postoju przez noc też macie taki luźny pasek rozrządu czy padł mi napinacz hydrauliczny w moim 1,8T . generalnie jak odpala po nocy to potrafi mi w pierwszych sekundach bujnąć silnikiem, później jest ok napinacz jest napiety silnik równiutko pracuje . i jak szukałem zauważyłem że na zimnym pasek jest bardzo luźno jak w filmie . dodatkowo napinasz mogę ręką wyciągnąć i wtedy napnie sie pasek ?? czy w waszych 1.8 T też jest ta luźno ? ale tylko na zimnym ? czy topora na wymianę rozrzadu? rozrządu nie zamieniałem i nie wiem kiedy był zmieniany ale wygląda na świerzy colak 20210724_112718.mp4
przem8 Opublikowano 25 Lipca 2021 Opublikowano 25 Lipca 2021 (edytowane) Przecież ten pasek to złom i jest za luźny i to znacząco. Do wymiany jakieś kilkadziesiąt tys albo parę lat wstecz Edytowane 25 Lipca 2021 przez przem8
--Rafcio-- Opublikowano 25 Lipca 2021 Opublikowano 25 Lipca 2021 Ja w kazdym swoim aucie zawsze max tydzien po zakupie robie rozrząd ale możesz jezdzic najwyżej jak bedziesz zmienial silnik to przy okazji zrobisz rozrząd
lukaszbass Opublikowano 25 Lipca 2021 Opublikowano 25 Lipca 2021 Ten pasek ma juz swoje poprzeczne paski;D do wymiany...i to juz dawno jak wyzej bylo wspomniane.
colak Opublikowano 25 Lipca 2021 Autor Opublikowano 25 Lipca 2021 panowie nie pytam kiedy zmienia się rozrząd, pytanie czy u was na zimnym też jest tak luźno ? po kilku obrotach silnika jest już pasek napięty odpowiednio . colak
--Rafcio-- Opublikowano 25 Lipca 2021 Opublikowano 25 Lipca 2021 6 minut temu, colak napisał: panowie nie pytam kiedy zmienia się rozrząd, pytanie czy u was na zimnym też jest tak luźno ? po kilku obrotach silnika jest już pasek napięty odpowiednio . colak nie
przem8 Opublikowano 25 Lipca 2021 Opublikowano 25 Lipca 2021 Jeśli jest tak luźny, że idzie go zdjąć palcami to masz niesprawny napinacz. Miałem tak w a3 z 1.8t. Super zestaw ina c**j strzelił po niespełna 60tys. Napinal się po odpaleniu albo po uderzeniu w niego, a po zgaszeniu momentalnie puszczał. Może się troche poluzowac bo dluzszym postoju ale bez przesady
colak Opublikowano 25 Lipca 2021 Autor Opublikowano 25 Lipca 2021 i właśnie mi sie wydaje że u mnie tak jest ale zobaczę co koledzy jeszcze napiszą
--Rafcio-- Opublikowano 25 Lipca 2021 Opublikowano 25 Lipca 2021 21 minut temu, colak napisał: i właśnie mi sie wydaje że u mnie tak jest ale zobaczę co koledzy jeszcze napiszą
Dev Opublikowano 25 Lipca 2021 Opublikowano 25 Lipca 2021 (edytowane) 51 minut temu, colak napisał: i właśnie mi sie wydaje że u mnie tak jest ale zobaczę co koledzy jeszcze napiszą Pasek i napinacz w super stanie !!!! Nie Wymieniaj nie trzeba pojeździj tak jeszcze trochę a wymienisz razem z silnikiem Edytowane 25 Lipca 2021 przez Dev 1
zionx Opublikowano 26 Lipca 2021 Opublikowano 26 Lipca 2021 Też tak miałem jak był źle ustawiony napinacz paska (tam nie ma napinacza hydraulicznego, to jest tylko kompensator drgań). Swoją drogą gratuluję umiejętności oceny na oko rozrządu że jest "świerzy"
bartrolak Opublikowano 26 Lipca 2021 Opublikowano 26 Lipca 2021 Mam dziwne wrażenie,że za jakiś czas pojawi się nowy wątek o wymianie silnika na nowy
Rekomendowane odpowiedzi