Rusiu9 Opublikowano 30 Lipca 2021 Opublikowano 30 Lipca 2021 Jestem uzytkownikiem Audi A4B8 2008 2.0 tdi 143 km w Multitronicu. Jestem bardzo zadowolony z jazdy i komfortu juz 2 lata. Wczoraj pojawił mi sie problem a mianowicie zjezdzałem do bardzo stromego parklingu podziemnego niestety był zamkniety wiec sie zatrzymałem a spdaek był bardzo ogromny prawie do prosta. W momencie wrzucenia R wyswietliła mi sie pierwszy raz w zyciu kontrolka z biała zebatką ze jest problem gearbox malfunkction: but you can continuing driving wiec jechałem dalej. Auto normalnie jezdzi z tym błedem. Byłem na kompie i skasowałem błąd który sie wyswietlił P072200 - Czujnik prędkości obrotowej skrzyni biegów (wyjście) - Brak sygnału. PO 5 minutach jazdy włączył się z powrotem. Dojechałem do domu poszedłem spac. Na drugi dzien rano odpalam auto kontrolka sie znowu swieci ale gdy tylko zaczołem cofac kontrolka zgasła i przez caly dzien jezdzilem juz bez tej kotrolki no i oczywiscie cieszyłem sie ze juz po problemie. Zrobiłem duzo km w tym dniu i w miescie i na trasie. Dzisiaj zaczła sie kolejny dzien i juz zapomniałem o tym błedzie....ale gdy juz dojezdzłame do pracy znowu nagle po takim czasie załaczył sie ten sam bład i obroty zaczeły swirowac. proszę o pomoc.
RALF76 Opublikowano 30 Lipca 2021 Opublikowano 30 Lipca 2021 (edytowane) sprawdzić czujnik Edytowane 30 Lipca 2021 przez RALF76
Rusiu9 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Mechanik powiedział że sterownik do wymiany. Wysłał na serwis niestety Pan stwierdził ze na stole pobierczym niby nie wykazuje problemu ale cos juz w nim było naprawiane , sugeruje na uszkodzenie połyty głownej..i ze sie wiaze z wymiana całego podzespołu. Załamka.. Czy to co mówi jest prawda? Podpowiedzcie .
Rekomendowane odpowiedzi