Blanko Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 witam chcialbym wymienic cale przewody podcisnieniowe te od gruszki w turbo do zaworka n75 bo jednak sa cale popekane w paru miejscach i czy one maja jakas fachowa nazwe i oznaczenie? chodzi o te z silnika AWX-a? dostane je tylko w serwisie? a nie wie ktos moze jakiej ceny sie spodziewac?
Cristoforo Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 w aso zapłacic kupe siana ja kupiłem w zwykłym sklepie motoryzacyjnym przewody podciśnienia zbrojone koszt 5 zł za metr[br]Dopisany: 14 Kwiecień 2009, 18:52_________________________________________________jak nie bedzie sprzedawca pewien jaki to przewód to wez jeden od siebie na wzór
Blanko Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2009 wow.. takiej szybkiej odp to sie nie spodziewalem dzieki a ile ich wystarczy do autka? 2m?1m?
Cristoforo Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 ja kupiłem dwa metry i sporo mi zostało chyba metr oddałem do sklepu spokojnie 1 metr Tobie styknie i zostanie troszkę
Blanko Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2009 kolego a ty sam te przewody wymieniales?
Cristoforo Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 prosta sprawa pamietaj aby dobrać taką samą średnice i długość przewodu to bardzo ważne
Blanko Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2009 no tak.. wlasnie dzis go ogladalem i do tego przewodu tu przy gruszce w turbo jest dostep ale tam przy n75 to ciezko reke wsadzic juz.. nie wiem jak tam sie dostane.. a i jakies opaski zaciskowe kupywales na ten przewod bo te "bolce" na ktore wklada sie przewod one sa troche grubsze od przewodu i probujac ten przewod na nie wsadzic on mi peka.. tzn ten stary jak narazie..niewiem czy to wina tego ze on taki stary sparcialy twardy i dlatego tak peka jutro pojade i kupie ten zbrojony jak mowiles i mam nadizeje ze mi juz nie peknie i ze jakos sie dostane do tego zawarka tam na dole
Cristoforo Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 nie wiem jak w AWX ale w AJM odkreciłem wszystkie plastiki z góry i jakos dałem sobie rade jak jest nowy świezy przewód to nic nie pęka on tam ma mocno siedzieć i zadnych opasek nie trzeba żeby Ci tylko do głowy nie przyszło smarowanie elementów przed wcisnięciem wężyków
michal27 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Uwazaj na te krocce przy zaworku bo sa one plastikowe(te na ktore nakladasz wezyk)bo ja wymieniajac u siebie zrobilem male kuku(zlamalem ten krociec)i musialem kupic nowy N75
przema Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Wyciągnij filtr powietrza,to proste. I wszystko masz jak na dłoni
Sztomel Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 w serwisie te barany wołają za 1 mb węzyka podciśnienia kwotę 75 zł - chyba ich pogięło
Blanko Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2009 no chlopaki faktycznie nic trudnego ta wymiana zajeło mi to gora 10minut pozdejmowac plastiki i wymienic wezyki i po robocie a 1m tego przewodu cisnieniowego wyniosl mnie 20zl w sklepie motoryzacyjnym..jak u ciebie sa po 5zl/metr to masz szczescie i problem z glowy :>
Cristoforo Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 to było wieki temu te 5 zł za metr i to po mega rabatach teraz coś 15-17 zł moje gratki za robote mam nadzieje ze zachowałes długość wezyków jak w orginale
Blanko Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2009 dlugosc zachowana do +/- 2cm a czy to ma znaczenie?? no wiadomo ze za dlugi o 50cm to nie moze byc ale tak to chyba nikt nie wymienia
Sztomel Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 może się przyda to info innym potrzebującym, kwestia tylko czy faktycznie będą takie jak zapewnia sprzedawca, cena 13 zł za metr bieżący jest atrakcyjna : http://www.re5pect.pl/index.php?products=product&prod_id=358
storm37 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 to było wieki temu te 5 zł za metr i to po mega rabatach teraz coś 15-17 zł ostatnio wymienialem wszystkie wezyki podcisnienia wyszlo cos kolo 4m a w sklepie motoryzacyjnym dostalem go za 7zl za 1 metr (wezyk w otulinie cos jak oryginal)
Blanko Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2009 widac kazdy inna marże sobie nalicza a tak z ciekawosci nie wiecie ile za takie wymienienie przewodow by w serwisie krzykneli albo u mechanika? bo to doslownie 5-10min roboty ciekawe ile sobie za 5min pracy zycza
Cristoforo Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 za 5 min sobie pracy nie policzą godzinka w aso to spokojnie 200zł wiec wymiana 100zł pewnie zapłacisz
Rekomendowane odpowiedzi