Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki wyświetlacz FIS ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej

Pytanko wie ktoś jaki jest montowany wyświetlacz  FIS w Audi A4 B6 Automat 2003rok 1,9TDI. Stary przy wyższych temperaturach wygląda tak jakby się rozlewał, natomiast gdy jest chłodno jest oki. Z tego co widzę  na rynku jest ich od groma, a sama wymiana wydaje się banalnie prosta.

Podaje nr VIN jak by ktoś wiedział jak to sprawdzić: NR VIN: WAUZZZ8E04A036625

Edytowane przez AMIC
Opublikowano

Masz czerwony? To szukaj jakiekolwiek angola jako dawce i przekładasz , nie ma sensu nowego fis-a kupować 

Opublikowano

Tak. Mam czerwony. Zastanawiam się jeszcze tylko nad tym czy nie ma różnicy pomiędzy Wyświetlaczem z manualna a automatu. Tak Tak  jestem podobnego zdania że całego Fis-a nie ma sensu kupować. Wolał bym tylko wymienić sam wyświetlacz. Na Allegro widziałem jakieś od 50 pln ale nie wiem czy to coś takiego bo rodzajów jest od groma (znaczy się mają różne taśmy podłączeniowe) i nie wiem czym to się różni?

Opublikowano (edytowane)

Nie ma różnicy czy manual czy automat - fis jest ekranem i wyświetli to co mu licznik nakaże 

Za 50 zł to nie do b6/B7 na pewno - jedyne jakie widziałem to koło 200-300 zł - podlinkuj co tam znalazłeś.

Źle mnie zrozumiałeś - najlepiej kupić inny licznik ( Angole najtańsze ) i przełożyć ekran , kupno nowego czerwonego  ekranu bez sensu totalnie -  bo za te pieniądze kupisz licznik z kolorowym fisem

Edytowane przez Banan
Opublikowano

Hej

Ot coś takiego:

ALLEGRO.PL

Aczkolwiek nic wiecej nie piszą tylko że to wyświetlacz do FIS Audi. Znalazłem jeszcze coś takiego ale musiałbym napisać z zapytaniem o stan wyświetlacza.

ALLEGRO.PL

Ps. Dzięki za info manual/automat. Myślałem podobnie że nie powinno to mieć znaczenia ale już tyle dziwnych i innych rozwiązań widziałem w tym moim automacie że wole zapytać.

Opublikowano (edytowane)

Przecież ten ekran co wrzuciłeś to do liczników VDO w Audi A4 ale B5 , A6 C5 itd. i on jest lutowany ,  ty masz zegary Boscha i ekran jest na taśmie i podpięty złączem 

Na allegro znalazłem 

ALLEGRO.PL

Edytowane przez Banan
Opublikowano

Hej

Widzisz dlatego wolałem zapytać. Dzięki za linka. No a pytałem się o tego anglika. To pan tak dziwnie mi odpowiedział. Bo zapytałem w jakim jest stanie i czy nie rozlany itp. A on  odpowiedział "chyba tak" wiec nie wiem o co mu... Także szukam dalej angola i z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Znalazłem gościa co sprzedaje Angole za 50 pln, zobaczymy co odpisze o stanie LCD. Ma ich kilka więc możne któryś sprawny. I tak jak piszesz różnica w cenie kolosalna pomiędzy nowym LCD a używką z angola.

ALLEGRO.PL

Opublikowano

Jak z B7 benzyny będzie ok to mogę Ci sprzedać wyświetlacz. @Bananjak można to potwierdź.

Opublikowano

Powinny być te same

• Pomoc techniczna 1