Muskel1 Opublikowano 20 Września 2021 Opublikowano 20 Września 2021 No i tak zostaw, wydałeś kupę kasy a podłączasz chińskie klony, które nie wiadomo co robią. Nie warto.
pawelpawel111 Opublikowano 21 Września 2021 Autor Opublikowano 21 Września 2021 Oba problemy rozwiązałem . Dokonałem zwian w sterowniku 46 tak,jak podałeś i szyby ruszyły z pilota. Co do dachu to wpisałem poje oryginalne kodowanie w sterowniku i zrobiłem adaptację szyby oraz rolety.Już wszystko działa. Wielkie dzięki za poświęcony czas i pomoc.
pawelpawel111 Opublikowano 21 Września 2021 Autor Opublikowano 21 Września 2021 Menu dystansu w MMI Wybierz sterownik 13 (Uklad regulacji dystansu od poprzednika) Adaptacje Aktywuj „Distance basic setting option” Czy to pujdzie u mnie? Mam przednią kamerę ale załącza się tylko gdy parkuje/
Muskel1 Opublikowano 21 Września 2021 Opublikowano 21 Września 2021 Te zmiany dotyczą aktywnego tempomatu czyli sterownika radaru ACC
pawelpawel111 Opublikowano 21 Września 2021 Autor Opublikowano 21 Września 2021 No to odpada..... Dzięki wielkie za pomoc..
Muskel1 Opublikowano 21 Września 2021 Opublikowano 21 Września 2021 To superowo Wywal tylko te klony do kosza i podpal bo to piraty i więcej szkód niż pożytku
pawelpawel111 Opublikowano 21 Września 2021 Autor Opublikowano 21 Września 2021 Już to zrobiłem. Popatrze na te kodowania co mi wysłałeś wcześniej i popatrzę co mogę jeszcze powłączać.Ale z tego co widzę to tylko obniżanie lusterka przy biegu wstecznym oraz easy_entry. A o co chodzi z tymi kodowaniami? Mapa na wyświetlaczu FIS Wybierz sterownik 5F (Elektronika układów informacyjnych) Adaptacje [VO]_Dashboard_Display_Configuration (RDID $0B5A) [LO]_navigation_map_transmission_mode --> [VO]_MOST_Streaming [LO]_navigation_map_compression_mode --> [VO]_H264 [LO]_navigation_map_Resolution --> [VO]_resolution_1 Wymagana kierownica z MuFuPlus Przycisk ulubione na MuFuPlus i MMI Wybierz sterownik 5F (Elektronika układów informacyjnych) Adaptacje menu_display-MFL_jocker_over_threshold_high: aktywny menu_display_jocker: aktywny
Muskel1 Opublikowano 21 Września 2021 Opublikowano 21 Września 2021 32 minuty temu, pawelpawel111 napisał: A o co chodzi z tymi kodowaniami? Mapa na wyświetlaczu FIS Wybierz sterownik 5F (Elektronika układów informacyjnych) Adaptacje [VO]_Dashboard_Display_Configuration (RDID $0B5A) [LO]_navigation_map_transmission_mode --> [VO]_MOST_Streaming [LO]_navigation_map_compression_mode --> [VO]_H264 [LO]_navigation_map_Resolution --> [VO]_resolution_1 Wymagana kierownica z MuFuPlus To dotyczy analogowych zegarów z tym dużym FISem (w analogowych zegarachvsą 2 rodzaje FIS, mały i duży). Tym kodowaniem można uruchomić pokazywanie mapki nawigacji na tym FISie 35 minut temu, pawelpawel111 napisał: Przycisk ulubione na MuFuPlus i MMI Wybierz sterownik 5F (Elektronika układów informacyjnych) Adaptacje menu_display-MFL_jocker_over_threshold_high: aktywny menu_display_jocker: aktywny Tym kodowaniem można przypisać do przycisku na kierownicy (gwiazdka) pewną ulubioną funkcję.
pawelpawel111 Opublikowano 21 Września 2021 Autor Opublikowano 21 Września 2021 jak z tym easy entry? kodowanie które mi podesłałeś Easy Entry (tylko z odpowiednim fotelem) Wybierz sterownik 09 (Centralny układ elektroniczny) Kodowanie Aktywuj „easy_entry_steering_column_via_mmi_configurable” A znalazłem na youtube Które będzie prawidłowe dla mnie?
Muskel1 Opublikowano 21 Września 2021 Opublikowano 21 Września 2021 Easy entry koduje się w A4 B9 w sterownikach 09 i 36 a nie jak na filmie w 5f. Funkcja moim zdaniem potrzebna jak koszula w d...e Jeżeli mogę dać Ci dobrą rade, to nie baw się kodowaniami bo narobisz sobie tylko kłopotów. Nie wszystkie kodowania, które w sieci znajdziesz funkcjonują i paüsują pod dany pojazd.
pawelpawel111 Opublikowano 21 Września 2021 Autor Opublikowano 21 Września 2021 Po prostu chciałbym kilka opcji włączyć.skoro jest taka możliwość to czemu nie spróbować.
Muskel1 Opublikowano 21 Września 2021 Opublikowano 21 Września 2021 Choćby dlatego, że nie wszystkie kodowania da się ponownie przywrócić. Są pewne kodowania w niektórych sterownikach (np 09), gdzie po rozwaleniu kodowania tylko parametryzacja sterownika pomoże, bo kodowaniem nie da się tego zrobić. Dlatego przestrzegam przed kodowaniami "na próbę" i rzekomym uruchamianiu dodatkowych funkcji. Zazwyczaj gdy auto jest dobrze wyposażone, ma wszystkie funkcje już aktywne. Mało co da się uruchomić samym kodowaniem bez doposażenia w hardware.
pawelpawel111 Opublikowano 24 Września 2021 Autor Opublikowano 24 Września 2021 Da się w b9 ogarnąć Audi VIM - Video in Motion ? Jak to zrobić? W b8 ogarnołem bez problemu.
Muskel1 Opublikowano 24 Września 2021 Opublikowano 24 Września 2021 (edytowane) Vcdsem nie da rady. Edytowane 24 Września 2021 przez Muskel1
pawelpawel111 Opublikowano 24 Września 2021 Autor Opublikowano 24 Września 2021 szkoda.A gdzie zmienić ilość mrugnięć kierunkowskazów z 5 na 3? 46 - Central Conv. ] -> Adaptation -> kanał 69 -> 0 - "1" mrugnięcie, 1 - "3" mrugnięcia ???????
Muskel1 Opublikowano 24 Września 2021 Opublikowano 24 Września 2021 Dlaczego masz 5? Fabrycznie jest 3.
Muskel1 Opublikowano 24 Września 2021 Opublikowano 24 Września 2021 Sterownik 46 -> Anpassung -> IDE04923-MAS08465-Blinkersteuerung-Autobahnblinken: Blikzyklen-> wpisujesz nową wartość 3
pawelpawel111 Opublikowano 24 Września 2021 Autor Opublikowano 24 Września 2021 Ktos tam kiedyś grzebał....Ale po co komu 5 mrygnięć aż??
pawelpawel111 Opublikowano 24 Września 2021 Autor Opublikowano 24 Września 2021 Da się wogóle w tym mmi ręcznie włączyć podgląd z kamery przód albo tył? W mmi nic takiego nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi