sitar Opublikowano 18 Września 2021 Opublikowano 18 Września 2021 Witam czy przy wymianie rozrzadu wymieniacie szpilki napinacza i rolek czy zostawiacie stare? Nie w każdym zestawie są nowe...
Jaszczur11 Opublikowano 20 Września 2021 Opublikowano 20 Września 2021 Ja zostawiam stare, ale jak wymienisz to tez się nic nie stanie. Tylko przy zmianie śrub pamiętaj aby przed wkręcenie je posmarować klejem do gwintów 1
KINIAM Opublikowano 20 Września 2021 Opublikowano 20 Września 2021 Rozrząd rozrządowi nie jest równy ale mam pytanie czy nowe śruby/szpilki posiadają klej ?. Z mocnym klejem i otworami w aluminium byłbym ostrożny.
sitar Opublikowano 20 Września 2021 Autor Opublikowano 20 Września 2021 (edytowane) Chodziło mi o silniki CR , wiem że w PD bywały problemy ze zrywającymi się szpilkami i gwintami. O ile dobrze pamiętam to szpilka dolnej rolki prowadzącej ma klej ale jest wkrecana w blok, szpilka napinacza jest wkręcana w głowicę i kleju nie ma. W elsie nie ma najmniejszej wzmianki o wymianach szpilek przy wymianie rozrządu i byłem ciekawy jak wy postępujecie. Może jeszcze ktoś się wypowie? Edytowane 20 Września 2021 przez sitar
Rekomendowane odpowiedzi