Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 1.8T quattro - wyje pompa paliwa po wielu wymianach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczęło się tak: po zakupie auta wymieniłem wsyzstkie filtry, m.in. Filtr paliwa na filtr Mann. Zaraz po tym oryginalna pompa paliwa zaczeła tak głośno szumieć przy przekręconej stacyjce. Po około roku w końcu padła. Następnie pompa paliwa skv i filtr paliwa knecht. Teraz zaczęła wyć a nie tylko szumieć. Po miesiącu padła i zamieniłem na kolejnego skv, który znowu po miesiącu padł. Ostatecznie kupiłem oryginalny filtr od ASO po VINie 8E0 201 511 J. I używaną pompe paliwa (całą zabudowę). Dalej wyło przy przekręceniu na zapłon, a ponadto przy odpalonym z filtra słychać jakby taki szum jakby paliwo płynęło? Wymieniłem u sprzedającego pompę paliwa, bo miał drugą i dalej to samo tylko mam wrażenie, że cichszy jest ten szum z filtra. Sprzedający mnie zapewniał, że w poprzednim aucie pompa nie wyła, a jest świeżo wyjęta. Sprawdziłem odpowietrzanie baku(do filtra węglowego) tzn. odpiąłem przed nim wąż i odkręciłem korek od baku i nic się nie zmieniło. Czy może to być wina napięcia na pompie? Sprzwdziłem przekaźnik 167, wygląda bardzo dobrze, bezpiecznik od pompy paliwa tak samo. Teraz tak: wypiąłem bezpiecznik i wpiąłem się miernikiem i pokazuje napięcie 1.8V zarówno bez zapłonu jak i na zapłonie.

Czy to napięcie prawidłowe? Czy ktoś z 1.8T quattro bez wyjącej pompy mógłby sprawdzić u siebie napięcia i ew. numer filtra paliwa. Gdzie jeszcze mogę sprawdzić napięcie?

Opublikowano

Szum paliwa będzie słychac. Co do wycia, buczenia i wszelkich innych odglosow po zapłonie i przy odpalaniu to winny jest filtr i nie ma tu znaczenia zamiennik czy oryginał, bo jakość ich zeszła na psy. Trzeba mieć farta. 

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź. Spróbuję go odesłać na reklamację i zobaczymy czy na innym będzie chodzić cicho

Opublikowano

Jeżeli chodzi o zamienniki pomp paliwa to w zestawach z pompami są Oringi które są za cienkie i Pompa nie siedzi w koszu tak sztywno jak na ori grubych oringach i przez to też może wyć. Ja przy zmianie pompy na skv zostawiłem stare Oringi  i nic nie wyje od kilku miesięcy. Z tymi filtrami to jest dramat jeden halasuje w drugim nie działa regulator ciśnienia, trzeba mieć szczęście żeby dobrze trafić 

Edytowane przez Patrykbfb

Opublikowano
  • Autor

U mnie nie ma żadnych oringów. Tak jest chyba tylko w ośce

Opublikowano
1 minutę temu, ama11deus napisał:

U mnie nie ma żadnych oringów. Tak jest chyba tylko w ośce

Fakt nie zauważyłem że Q 

Opublikowano

Jaki miałeś nr ori pompy? Albo zdjęcie daj

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, zionx napisał:

Jaki miałeś nr ori pompy? Albo zdjęcie daj

Numer mojej ori pompy to 8E0 905 087 N (taką też kupiłem). Zdjęcię mogę wrzucić wieczorem, jak jeszcze będzie potrzebne. 

Sprawdziłem dzisiaj napięcie na pompie i jest powyżej 13V więc to chyba musi być wina filtra. Znalazłem też coś takiego u sprzedwców ASO na allegro. Co o tym myślicie? W tej aukcji z której ja kupiłem filtr tego nie było.

image.png

image.png

Edytowane przez ama11deus

Opublikowano
  • Autor

Przyszedł kolejny filtr z ASO, zamontowałem i dalej tak samo wyje, więc jedyne co zostaje to wymienić pompę paliwa albo w ogóle oddać do ASO, jeżeli dają jakąś gwarancję

Opublikowano

Miałem kilka filtrów paliwa, przy filtrach z ASO, Mann i Knecht pompa paliwa wydawała różne dźwięki, dwa razy montowałem Bosha i za każdym razem była cisza.