DonKamiliano_88 Opublikowano 15 Października 2021 Opublikowano 15 Października 2021 Witam. Moje xeny wymagają regeneracji, ale trafiłem tanio lampy z 2.5 tdi (Moje 1.9 avf) i postanowiłem założyć. Różnicy tyle że u mnie przetwornica była z tylu A te kupione mają na spodzie. Po założeniu wszystko świeci oprócz pozycji. Czy mieliście podobne przypadki? O co może chodzić?
pawloo7 Opublikowano 15 Października 2021 Opublikowano 15 Października 2021 Silnik nie ma tu znaczenia. Różnica jest pewnie tego typu że w swoim masz bix a teraz założyłeś zwykle xenony. Jedne i drugie mają ciemny środek?
DonKamiliano_88 Opublikowano 15 Października 2021 Autor Opublikowano 15 Października 2021 17 minut temu, pawloo7 napisał: Silnik nie ma tu znaczenia. Różnica jest pewnie tego typu że w swoim masz bix a teraz założyłeś zwykle xenony. Jedne i drugie mają ciemny środek? Nie, moje miały czarny środek A te nie mają
pawloo7 Opublikowano 15 Października 2021 Opublikowano 15 Października 2021 Czyli kupiłeś zwykle xenony a u siebie masz bixenon, więc możliwe że lampy mają inaczej rozmieszczone piny i dlatego pozycje się nie świecą.
DonKamiliano_88 Opublikowano 15 Października 2021 Autor Opublikowano 15 Października 2021 3 godziny temu, pawloo7 napisał: Czyli kupiłeś zwykle xenony a u siebie masz bixenon, więc możliwe że lampy mają inaczej rozmieszczone piny i dlatego pozycje się nie świecą. Czy jest jakiś schemat na takie działanie?
kamil-vag Opublikowano 28 Października 2021 Opublikowano 28 Października 2021 Xenon i bixenon mają ten sam pinout, więc problemem leży gdzie indziej, pierwsze co to sprawdzić czy dochodzi napięcie na gniazdo postojówek.
Rekomendowane odpowiedzi