Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Dodatki do olejów i paliw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak zwłaszcza bezsiarkowy. Lać Mixol tylko z głową i unikniecie problemów z układem wtryskowym (o ile jest sprawny...) Byle tylko nie pomylić Mixolu z jakimś mazidłem do smarowania łańcuchów albo kosiarek :-P

• 1 rok później...
Opublikowano

A ja zalałem dzisiaj do baku LIQUI MOLY Diesel Spulung Z logowałem Wtryskiwacze Wyjeżdżę zbiornik i z loguję po raz kolejny Zobaczymy co wyjdzie

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Edytowane przez east-import

Opublikowano

a ja dolewam przy każdym tankowaniu Diesel Skydd

Opublikowano

co do dodatków czyszczących układ wtryskowy to radzę zachować ostrożność tzn. jeśli auto ma już swoje lata i kilometry, nie mamy pewności czy kiedykolwiek jakieś czyszczenie było robione to lepiej się powstrzymać. Najpierw zrobić diagnostykę z demontażem pompek i przy okazji do porządku wszystko wyczyścić. Istnieje ryzyko, że samo wlanie preparatu zacznie uwalniać nagary i skończy się holowaniem... Najpierw profesjonalne czyszczenie a potem można już co jakiś czas profilaktycznie się pokusić o dolewanie preparatów.

Druga rzecz, odnośnie mixolu i podobnie działających wynalazków. Generalnie zawsze jestem sceptycznie nastawiony na takie rzeczy i nawet wyrażałem na forum poważne wątpliwości w tej kwestii. Natomiast po rozmowie z fachowcami zajmującymi się samochodami grupy VW na codzień lekko zbladłem i zacząłem poważnie rewidować swój pogląd na ten temat. Aczkolwiek zalecenie było takie, że w Polsce faktycznie dolewki mają sens, jeżdżąc na zachodnim paliwie jest szansa, że ono jest nieco lepsze. Kwestia do samodzielnej oceny.

Dolewanie do oleju natomiast zostawiłbym w spokoju, już i tak większość z nas postradało rozum i leje Motula albo inne oleje wysokiej jakości dbając o silnk samochodu bardziej niż o własne zdrowie. Z olejami jest o tyle lepiej, że to produkt opracowany w laboratoriach i testowany i takowy jest dostarczany klientowi. Nie ma chyba sensu się wygłupiać jeszcze bardziej.

Opublikowano

Przecedzić mixol przez pieluchy i nikt po tym co zobaczy go nie dotknie. Wlewa się jakieś 2T a nie mixol.

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano

Jestem już Po testach LIQUI MOLY Diesel Spulung Przejechane około 500km

Logi Przed

przed_preparatem.jpg

I dzisiejsze

Po_preparacie.jpg

Może ktoś ocenić

Grupy: 013,014,013,014,013,014 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano
Jestem już Po testach LIQUI MOLY Diesel Spulung Przejechane około 500km

Logi Przed

http://s18.postimg.org/db1ngypyt/przed_preparatem.jpg

I dzisiejsze

http://s13.postimg.org/5mzoida4z/Po_preparacie.jpg

Może ktoś ocenić

Grupy: 013,014,013,014,013,014 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

A czy sam zauważyłeś jakąś poprawę ?? Ile km zrobione od zaaplikowania ??

Opublikowano

Około 500km zrobione od zalania tym środkiem

Na pierwszy rzut oka widać z logów że niby jest Poprawa Ale na to musi rzucić okiem ktoś bardziej obeznany w czytaniu logów

Opublikowano

a fizycznie odczuwasz jakąś różnicę ?

Opublikowano

Szczerze Nie. Auto chodziło tak samo przed jak i po środku. Jedynie po Logach widać że coś tam równiej jest i bliżej 00

Ale nie będę sobie wmawiał że lepiej się wkręca czy ciszej chodzi :naughty:

Opublikowano

Ale wszystko jest OK z autem zastosowałem profilaktycznie i po Logach widać że działa. Ale nie wmawiam sobie że jest to dość odczuwalne :naughty:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Och sie zaczytałem, dosyc sporo jest w tym wątku o dodatkach do oleju, a konkretnie o ceramizerze, a ja chciałbym zapytac jaki dodatek polecacie do paliwa ON, do przeczyszczenia wtrysków itp.

Na samym początku tego wątku ktoś polecił Performance Formul firmy Stanadyne, co o tym sądzicie, stosował ktoś ten preparat?

z góry dzieki za odpowiedzi

Pozdr Grzesiek

to teraz ja.Stosowałem różne środki znane i te mniej znane , przypadkiem trafiłem na Forte i zostałem propagatorem tej firmy po zastosowaniu na własnych autach. Mimo że to środki dedykowane głównie dla warsztatów i ASO, można je jednak kupić. Mam świadomość że podobnych jest wiele na rynku, mam świadomość że będzie to odebrane jako reklama i słusznie, bo dobre trzeba promować. Wszystko znajdziesz tutaj Sprowadzanie (pomoc) aut z Niemiec i Holandii. Pomoc w ocenie i zakupie auta w Niemczech i Holandii.: Forte.Profesjonalne środki do czyszczenia skrzyń biegów, silników, układów paliwowych w silnikach diesla i benzyny. czy zastosować, czy nie , to już inna bajka, każdy sam podejmuje decyzję choć ryzyka nie ma .

Forte są łagodnie działającymi, substancjami, których głównym składnikiem jest nafta. Zawierają w sobie naftowe związki chemiczne, które oczyszczają i smarują wnętrze podzespołów, są bezsiarkowe i spalają się bezpopiołowo.

Forte Advanced Diesel Fuel Conditioner Pomoc w ocenie, sprawdzeniu, sprowadzeniu, zakupie auta w Niemczech, Holandii, Polsce.: Forte (77 zl.) Advanced Diesel Fuel Conditioner. Środek do czyszczenia układu paliwowego i wtryskiwaczy diesla.

Opublikowano

Ślij butle na testy do Mnie Skoro reklama to Ślij sprawdzę u siebie :naughty:

Opublikowano

ja nie mam takich możliwości jak dawanie gratisów :kwasny: jednak mogę zapytać

Opublikowano

A co powiecie od dodatku do oleju firmy Militec?

Opublikowano

Mnie znajomy (właściciel dużej hurtowni z częściami auto-moto) polecił Castrol TDA jako wielosezonowy dodatek do paliwa.

Leję go profilaktycznie od 2 miesięcy, żeby znacząco pomógł czy zaszkodził? Nie powiem... W internecie opinie o tym środku są pochlebne. Ktoś używa tego z Was?

http://http://www.castrol.com/liveassets/bp_internet/castrol/castrol_poland/STAGING/local_assets/downloads/k/karty/tda.PDF

Opublikowano

a to nie czasem środek do używania w zimie ?

Opublikowano

Też... ale ma właściwości czyszczące i konserwujące więc polecany jako wielosezonowy.

Opublikowano
A co powiecie od dodatku do oleju firmy Militec?

dobry dodatek.znacząco zmniejsza tarcie.klekot równiej i ciszej pracuje.szczególnie widać różnicę w czasie mrozów

Opublikowano

Ja mam baniak 10 litrów kupiłem chyba wszystkie dodatki o jakich tu mowa i kilka innych plus 6 różnych 2T i dodaje pół litra takiej mieszanki na zbiornik paliwa od 10 lat.

Tapatalk 4.