Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BBK] S4 Avant Pinczi'ego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ostatnio zapomnialem dodac, ze w lato zostaly spolerowane klosze lamp oraz cale lampy zostaly uszczelnione (niektorzy wiedza ze parowanie bi-xenonow w b6 to ich bolaczka).

Zabieg przyniosl rezultat ale niestety tylko w jednej lampie, wiec druga pewnie bedzie do wymiany.

W kolejce na montaz czeka lusterko fotochromowe :)

A na "mikolajki" niunia dostala prezent..... Wideo - rejestrator :D :D

Wyglada mniej wiecej tak:

0033667.jpg

Przykladowy filmik (jakosc nagrywania 1280x720):

wb8YDEg3RNI

Opublikowano

Zdjęcia "na szybko" z montażu. Jak ładnie wymyje felgi i bedzie dzien to beda lepsze :)

35eb00acf5605764med.jpg

e85ed22c25f45b8fmed.jpg

a935d0912b3ff0aemed.jpg

odwrotnie masz zacisk założony, do dołu odpowietrznikiem, jak ty to odpowietrzyłeś? też to przerabiałem :polew:
Opublikowano
  • Autor

odwrotnie masz zacisk założony, do dołu odpowietrznikiem, jak ty to odpowietrzyłeś? też to przerabiałem :polew:

chyba raczej dobrze, bo zaciski byly opisane R i L wiec ciezko o pomylke :)

Opublikowano

tak są w cayenne q7 touaregu ale tam są zaciski z przodu a nie z tyłu tarczy, a do audi zakłada się je odwrotnie. Nie da się ich odpowietrzyć jak są tak założone, bo sam tak miałem przez chwile :)

Opublikowano

bardzo fajne auto, gratulacje

Opublikowano
  • Autor

tak są w cayenne q7 touaregu ale tam są zaciski z przodu a nie z tyłu tarczy, a do audi zakłada się je odwrotnie. Nie da się ich odpowietrzyć jak są tak założone, bo sam tak miałem przez chwile :)

A przepraszam dlaczego sie nie da ? (nie jestem specjalista i moze jest jakies uzasadnienie ze sie nie da)

To nie jest ogrzewanie w domu, ktore sie odpowietrza grawitacyjnie.

uklad byl odpowietrzany podcisnieniowo i jak dotad dziala poprawnie :)

dodano:

Flyer, jak ty masz u siebie zamontowane ?

Opublikowano

odpowietrzniki mam na gorze, ale je mozna zamieniac miejscami gora/dol.

w dodatku trzeba te zaciski zalozyc tak zeby kolejnosc tloczkow (sa roznej wielkosci) byla taka jak w oryginale, wiec zacisk lewy powinien byc z prawej strony :)

a propos lamp bi-x - ja swoje ostatnio porzadnie wysuszylem, uszczelnilem (praktycznie zalepilem regulacje lamp smarem) i... po dluzszej jezdzie pojawia sie para (mimo braku deszczu) - nie wiem, czy sa zbyt szczelne czy jak... :mysli: odpowietrzniki dzialaja, ale moze nie daja rady.

Opublikowano
  • Autor

w dodatku trzeba te zaciski zalozyc tak zeby kolejnosc tloczkow (sa roznej wielkosci) byla taka jak w oryginale, wiec zacisk lewy powinien byc z prawej strony :)

No to czeka mnie przekładka :) (wogole nie zauwazylem ze sa roznej wielkosci)

Szkoda ze SID nic nie mowil jak u niego kupowalem :) chociaz moze to dla niektorych jest oczywiste :)

Opublikowano

ja w sumie nie wiem jak mam teraz zalozone :) (odpowietrzniki mam oczywiscie na gorze)

Opublikowano

Czym bixy polerowałeś?? Ja próbowałem jednego pastą tempo ale niestety osad chyba jest od środka :disgust: Cilit bang nie pomaga też :disgust:

Opublikowano
  • Autor

Czym bixy polerowałeś?? Ja próbowałem jednego pastą tempo ale niestety osad chyba jest od środka :disgust: Cilit bang nie pomaga też :disgust:

Najpierw matowienie papierem wodnym (woda z plynem do naczyn) z tego co pamietam 2000.

Polerowanie pastą Farecla G3, ale maszyną.

Opublikowano

zacne autko masz i mody :good: małe pytanko a kamerę cofania masz oryginał ? możne jakiś namiar :mysli:

Opublikowano

Najpierw matowienie papierem wodnym (woda z plynem do naczyn) z tego co pamietam 2000.

Polerowanie pastą Farecla G3, ale maszyną.

No to poważnego arsenału użyłeś :decayed:

Opublikowano
  • Autor

zacne autko masz i mody :good: małe pytanko a kamerę cofania masz oryginał ? możne jakiś namiar :mysli:

Nie, kamera jest jakis chinczyk. Kupowalem ja juz dawno temu na allegro.

Opublikowano

Pinczi, ta cała zamiana z hamulcami jest bez praktycznie bez sensu :no: :no: :no:

jedyny pozytyw jest taki że wszystko jest lzejsze od std zacisku od S4-ki, i na tym sie konczy

wygląd taki sobie, żadnych fajerwerków, z osłonami trzeba cudowac, klocek idzie zwykły

tarcze są tez o kant du....py otrzec bo mają żebrowanie na jedną stronę

Krycha ma całkowita rację, w Q7 są odwrotnie, odpowietrznik nie moze byc na dole, nie odpowietrzysz

na Twoim miejscu zostawiłbym ori przód na klocku Ferodo DS, a na tył wrzucił 330mm

na razie tyle w temacie, ale jak coś bedzie Cie interesowac to chętnie służę :hi: :hi:

Opublikowano
  • Autor

Chcesz mi powiedziec ze ori 1-tloczkowy zacisk jest lepszy od 6-tloczkowego ?

No i zapytam dlaczego nie odpowietrze ? (odpowiedz "bo tak" mnie nie satysfakcjonuje) :)

Opublikowano

wiesz jak róznica jest w skuteczności pomiedzy tymi dwoma zaciskami ????

zmartwię Cie, jakies 1.5%, a przy bardzo dobrym klocku (DS) wartość ta wychodzi na minusie

jak znam życie (nie chcę Cię martwić) zaraz zaczna sie problemy z tarczami (zapytaj Flyer-a)

na Twoim miejscy zacząłbym sie rozglądać za jarzmami na tył pod tarcze 330/22mm

Opublikowano
  • Autor

To dlaczego do sportowych aut montuja wielo-tloczkowe zaciski a nie jednotloczkowe ?

Skoro roznica w skutecznosci zadna, a w cenie bardzo duza

Opublikowano

tutaj jest bardzo ważny klocek i tarcza, ja pisałem o skuteczności zacisku