gamer998 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Witam wszystkim posiadam b8 z silnikiem caha od kupna zmagam się z błędem p0299 błąd wyrzuca tylko przy 4 tys obrotów, nie szczelność układu jaka była to egr została usunięta. Przy gwałtownym przyspieszaniu i wejściu w 4 tys obrotów silnik "szatkuje", po odpuszczeniu peflau gazu wraca wszystko do normy i można znów przystąpić do przyspieszania lecz trzeba zwrócić uwagę by nie przekroczyć tej magicznej 4.
Muskel1 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 W jakim stanie jest dpf? Ile popiołu? Jakie ciśnienia? Jaki przebieg?
gamer998 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2021 Przebieg teoretycznie 188 co do dpf dziś będę wiedział jaki ma stopień zapełnienia, lecz przez ostatni czas nie zauważyłem żadnego wypalania...
Muskel1 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Jak wykluczysz dpf jako przyczynę, będziesz musiał szukać dalej. Może być wiele przyczyn.
gamer998 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2021 Dolot sprawdziłem ciśnieniowo, egr puszczał wymieniłem... Dziś dobiorę się do vcdsa i zobaczymy dpf
Muskel1 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Sprawdź ciśnienie spalin na luzie na wolnych obrotach oraz na luzie przy 2500 obr/min. Wartość popiołu olejowego.
gamer998 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2021 (edytowane) Oki po robocie sprawdzę i dam znać , po wpięciu kompa okazuje się że to nie dpf aa p008800 ciśnienie paliwa. Edytowane 8 Grudnia 2021 przez gamer998
gamer998 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2021 Niestety układ za opilkowany... Będę walczyć z sprzedającym. Przy kupnie sprzedający oznajmił ze układ wtryskowy jest po regeneracji, niestety mechanik chyba nie dopełnił wszelkich starań by ten układ z opiłków oczyścić.
Rekomendowane odpowiedzi