DuoSS Opublikowano 16 Grudnia 2021 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Cześć. Mam problem w a4 b8.5 2.0tdi avant, oświetlenie wnętrza nie uruchamia się automatycznie na pozycji środkowej włącznika. Ręcznie wszystko okej, niezależnie które drzwi się nie otworzy oraz nie zapala się z pilota. Włącznik sam w sobie wydaje się okej bezpieczniki też, brakuje sterowania. Próbowałem ręcznie w vcds włączyć test również nie działało, co ciekawe jak dałem test regulacji oświetlenia to się zapaliło. Proszę bardzo o pomoc bo już mi ręce opadają. Pozdrawiam
Muskel1 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Nagle przestało świecić samo z siebie? Ustawiłeś poprawnie na podsufitce?
DuoSS Opublikowano 19 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2021 Takie właśnie już kupiłem, przełącznik jest w pozycji „0” sprawdzałem miernikiem go jest okej, brakuje sterowania masą. Z kluczyka również się nie zapala.ogólnie gdy jestem w aucie i otworze drzwi to te czerwone diody zapalają się automatycznie u góry.
Langista Opublikowano 21 Grudnia 2021 Opublikowano 21 Grudnia 2021 No właśnie nie jest ok, na moje włącznik w pozycji środkowej powinien dawać sygnał na moduł komfortu (czy ten, który steruje oświetleniem w środku). Spróbuj go rozebrać i psiknąć kontakt sprayem.
DuoSS Opublikowano 21 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2021 Sterowanie jest masą, przycisk jest okej ma + w pozycji „0”.
Langista Opublikowano 22 Grudnia 2021 Opublikowano 22 Grudnia 2021 Możesz jeszcze sprawdzić, czy zmieniają się wartości (o ile jest taka możliwość) kiedy zmieniasz z 0 na I, jeżeli nic się nie zmieni to wiadomo, że przełącznik do wymiany.
Rekomendowane odpowiedzi