Xzahe Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Witam Jestem w trakcie wymiany miski olejowej. Mam problem ponieważ nie widać tych dwóch śrub gdy kręcę kołem zamachowym. Jak je najprościej odkręcić? Jest na to jakiś sposób?
Dev Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 2 minuty temu, Xzahe napisał: Witam Jestem w trakcie wymiany miski olejowej. Mam problem ponieważ nie widać tych dwóch śrub gdy kręcę kołem zamachowym. Jak je najprościej odkręcić? Jest na to jakiś sposób? Imbus 5 zakończony kulką
pelonek1 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Wymieniałem osobiście 2 razy miskę w 1,9 TDI AXR, nigdy nie musiałem kręcić kołem zamachowym. Nie wiem czy u Ciebie jest tak samo, wiem tylko tak jak kolega wyżej pisał - potrzebny imbus z "kulką" bo klucz tylko pod kątem wchodzi na te śruby.
Xzahe Opublikowano 27 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2021 (edytowane) Ja tam w ogóle tych śrub nie widzę na wprost. Silnik avf 6 biegów. Sanki obnizales czy silnik do góry podnosiles? Edytowane 27 Grudnia 2021 przez Xzahe
pelonek1 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Wymieniałem 2 razy ale w Golfie IV 1,9 TDI AXR. Tam wymiana miski, łącznie ze spuszczeniem oleju (jeśli taki pozostał przez uszkodzoną miskę) oraz wymianą filtra i zalaniem nowego oleju, to nie więcej jak godzina roboty. Oprócz osłony pod silnikiem (jeśli taka istnieje) nic nie trzeba dodatkowo odkręcać. Nie wiem jak jest dokładnie u Ciebie ale weź latarkę i te śruby powinno być widać pod kątem. A może ktoś wymieniał miskę i już ich tam nie masz?
Dev Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 22 minuty temu, Xzahe napisał: Sanki obnizales czy silnik do góry podnosiles? Jedno i drugie
Rekomendowane odpowiedzi