Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki wał dopasować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Mialem ostatnio "dokładane" quattro w moim b6 (2004)

Silnik 1.9 AVF . Skrzynia, która została założona to FZK. Dyfer ma oznaczenia ETS 110803 Problem w tym, ze ewidentnie widac, ze wał jest załamany w miejscu podpory. Nie jest w lini . Ten, ktory jest założony jest od 4.2 BBK z oznaczeniem 8E0521101M. Podczas jazdy przy 70 km/h zaczynaja sie mocne drgania i tak do 110. Dodatkowo widac tez, ze skrzynia tak samo jest skoszona w strone prawą(wina podpory? Zamontowana Podpora poprzeczna jest z oznaczeniem AL). Prosze o jakąś pomoc ogarniętych w temacie, czy te "graty", które są w tym momencie zamontowane współgraja ze soba, czy musze coś wymienic, zeby dojść z tym do ładu. Z góry dzieki!

Edytowane przez cichy.g89
Opublikowano

Nie bardzo rozumiem, jak wał może być złamany. W miejscu podpory delikatnie zmienia kąt, więc może o to chodzi. Jakby co, to masz koło siebie speców od wałów - CR-Turbo. Kiedyś u nich regenerowałem wał. Mega fachowcy, polecam. 

WWW.CRTURBO.PL

Naprawa wałów napędowych, serwis wałów napędowych, wymiana krzyżaka, regeneracja mulczerów, wyważanie kosiarek, wyważanie wałów napędowych

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Czy ktos moze mi napisac z jakimi numerami oryginalnie szedł wał do skrzyni FZK i dyfra ETS?

Opublikowano
12 minut temu, cichy.g89 napisał:

Czy ktos moze mi napisac z jakimi numerami oryginalnie szedł wał do skrzyni FZK i dyfra ETS?

Vin ?

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
2 minuty temu, Dev napisał:

WAUZZZ8E95A014611